ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτωτικά η Wall Street με Fed και πετρέλαιο στο επίκεντρο

17:09 - 20 Μαρ 2017 | Χρηματιστήρια
Πτωτικά η Wall Street με Fed και πετρέλαιο στο επίκεντρο
Ήπια πτωτικά κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στις δηλώσεις του επικεφαλής της Chicago Fed, Charles Evans, αλλά και στην πτώση της τιμής του πετρελαίου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Evans, η Fed είναι πιθανό να αυξήσει τα επιτόκια συνολικά τρεις φορές το 2017, χωρίς να αποκλείονται και οι τέσσερις αυξήσεις, στην περίπτωση που επιμείνει η αναμενόμενη βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας.

 

Ο επικεφαλής της Chicago Fed «άνοιξε» σήμερα έναν κύκλο εμφανίσεων των αξιωματούχων της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ που είναι προγραμματισμένες για αυτήν την εβδομάδα.

 

Επιβαρυντικά στο κλίμα της αγοράς λειτουργεί και η πτώση της τιμής του πετρελαίου, λόγω της αύξησης στη δραστηριότητα εξόρυξης στις ΗΠΑ, αλλά και στην υψηλή παραγωγή πετρελαίου στον ΟΠΕΚ, παρά τη συμφωνία για μείωση της παραγωγής που έχει επιτευχθεί μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών.

 

Συγκεκριμένα, το αμερικανικό WTI παραδόσεως Απριλίου γνωρίζει απώλειες της τάξεως του 1,30%.

 

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 0,04% στις 20.906,38 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,15% στις 2.374,72 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq χάνει 0,07% στις 5.896,68 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.