ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύσταση «buy» για τις ευρωπαϊκές μετοχές-Έρχεται ράλι όπως το 2007 Κύριο

09:51 - 09 Μαϊ 2017 | Χρηματιστήρια
Σύσταση «buy» για τις ευρωπαϊκές μετοχές-Έρχεται ράλι όπως το 2007
Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον των επενδυτών για τις ευρωπαϊκές μετοχές ενώ μέχρι το τέλος του έτους τα κέρδη που θα καταγράψουν θα είναι ακόμα υψηλότερα, αναφέρει ο διαχειριστής επενδύσεων Βασίλης Παπαϊωάννου, ο οποίος προβλέπει αποδόσεις στα υψηλά του 2007.

Ο επικεφαλής της Dolfin μιλώντας στο CNBC προειδοποίησε τους επενδυτές να μη γίνουν «μυωπικοί» στον απόηχο των γαλλικών εκλογών, η οποία έφερε υποτονικές αποδόσεις δεδομένων των εκτεταμένων προσδοκιών της αγοράς για νίκη Μακρόν.

 

Τόνισε πως ο Μακρόν προσέφερε ένα «σημείο εκκίνησης» για μακροπρόθεσμο ράλι, καθώς οι αγορές αρχίζουν να εκτιμούν τα ισχυρά θεμελιώδη της περιοχής.

 

«Το ευρωπαϊκό πρότζεκτ και η ευρωζώνη, αυτή τη στιγμή έχουν όλα τα σωστά συστατικά ώστε να είναι εκεί οι επενδυτές», υπογράμμισε ο επενδυτής στο διεθνές δίκτυο.

 

Μετά τη νίκη Μακρόν οι ευρωπαϊκές μετοχές τονώθηκαν ωστόσο η ανάκαμψη αυτή δεν κράτησε για πολύ, αφού κάποιοι επενδυτές εξαργύρωσαν τα κέρδη τους και τα κέρδη υποχώρησαν.

 

Ο Παπαϊωάννου επεσήμανε πως αυτή η κίνηση είναι «λογική», ιδιαίτερα δεδομένης της συνήθειας των επενδυτών να βγαίνουν από την αγορά το Μάιο, πριν τις καλοκαιρινές διακοπές. Αναμένει, ωστόσο, δυνατότητα για μεγαλύτερη ανάπτυξη.

 

«Μελλοντικά, πιστεύω ότι οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί δείκτες θα μπορούσαν να επιστρέψουν στα υψηλά του 2007, μέχρι τα οποία έχουν πολύ περιθώριο», σημείωσε.

 

«Έχουμε καλές αποτιμήσεις, η ανάπτυξη στα κέρδη είναι σχετικά εύρωστη, τα στοιχεία για το ΑΕΠ είναι σχετικά εύρωστα. Μετά έχουμε και μία ΕΚΤ που εξετάζει και επικυρώνει όλα αυτά τα σημεία. Το ‘’στοίχημα αναθέρμανσης’’ (reflation trade) εμένα μου φαίνεται ακέραιο και σε σχέση με άλλες περιοχές πιστεύω ότι η Ευρώπη είναι έτοιμη να το καταφέρει», εκτίμησε ο επενδυτής.

 

Ο Παπαϊωάννου πρότεινε «overweight» για την περιφέρεια, για χώρες όπως η Ισπανία και η Ελλάδα, καθώς και για τη Γαλλία. Ανέφερε επίσης ότι οι κυκλικοί κλάδοι, ιδιαίτερα ο χρηματοοικονομικός, θα ωφεληθούν περισσότερο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.