ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ήπιες διακυμάνσεις στις ευρωαγορές ενόψει των G7

11:11 - 11 Μαϊ 2017 | Χρηματιστήρια
Ήπιες διακυμάνσεις στις ευρωαγορές ενόψει των G7
Ημέρα με «βαριά» αντζέντα η σημερινή για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα, στο πετρέλαιο, αλλά και στις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις.

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες κινούνται ήπια πτωτικά, χωρίς να συμμερίζονται τον ενθουσιασμό από το χθεσινό άλμα 3% του πετρελαίου, έπειτα από την μεγαλύτερη πτώση της χρονιάς στα αποθέματα αργού των ΗΠΑ.

 

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ενέργειας των ΗΠΑ (EIA) τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 5,2 εκατ. βαρέλια στα 522,5 εκατ. βαρέλια την εξεταζόμενη περίοδο ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

 

Το επενδυτικό ενδιαφέρον όμως σήμερα στρέφεται και στη συνάντηση της G7 στο Μπάρι της Ιταλίας που ξεκινάει σήμερα και ολοκληρώνεται το Σάββατο. Η επίσημη ατζέντα περιλαμβάνει διάφορα θέματα, αλλά αναμένονται σημαντικές συζητήσεις και για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, καθώς και δείγματα για τις βασικές πολιτικές που θα ακολουθήσει ο Ντόναλντ Τραμπ.

 

Παράλληλα, η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει τις αποφάσεις της για τη νομισματική πολιτική της χώρας αλλά και τις οικονομικές της προβλέψεις. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι δεν θα προβεί σε κάποια αλλαγή της πολιτικής της, ωστόσο διαφωνούν για το ποια μηνύματα θέλει να στείλει η κεντρική τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου στους επενδυτές, δεδομένης της ενίσχυσης του πληθωρισμού και των σημαδιών επιβράδυνσης της οικονομίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:24 - 11 Μαϊ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.