ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικτές τάσεις στην Ασία- Ώθηση από πετρέλαιο, ανησυχία λόγω Τραμπ

09:46 - 16 Μαϊ 2017 | Χρηματιστήρια
Μικτές τάσεις στην Ασία- Ώθηση από πετρέλαιο, ανησυχία λόγω Τραμπ
Με μικτά πρόσημα κινήθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τρίτη, με τους επενδυτές να ενθαρρύνονται από το «άλμα» 2% που σημείωσε χτες το πετρέλαιο, αλλά με τον ενθουσιασμό να επισκιάζεται από τις χθεσινές πληροφορίες της εφημερίδας Washington Post ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε σημαντικές πληροφορίες στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, πιθανώς θέτοντας σε κίνδυνο μια πηγή πληροφοριών για το Ισλαμικό Κράτος.

Ως αποτέλεσμα, ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ντικ Ντέρμπιν χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του Τραμπ "επικίνδυνη" και "απερίσκεπτη", ενώ ο Ρεπουμπλικανός Μπομπ Κόρκερ, πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων της Γερουσίας, χαρακτήρισε τις κατηγορίες ως "πάρα πολύ ανησυχητικές" αν ισχύουν, με αποτέλεσμα να δημιουργείται άλλη μια πηγή πολιτικής αποσταθεροποίησης στις ΗΠΑ.

 

Ωστόσο, το πετρέλαιο ολοκλήρωσε τη Δευτέρα τις συναλλαγές σε υψηλό δύο εβδομάδων, στον απόηχο της κοινής ανακοίνωσης των υπουργών Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας υπέρ της επέκτασης των περικοπών στην παραγωγή του ΟΠΕΚ. Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουνίου κέρδισε 1,01 δολ. ή 2,1% κλείνοντας στα 48,85 δολ. το βαρέλι. Σήμερα ο μαύρος χρυσός συνεχίζει την ανοδική πορεία πάνω από τα 49 δολάρια.

 

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε κατά σχεδόν 0,3%, ενώ ενδοσυνεδριακά βέθηκε σε υψηλό από τον Δεκέμβριο του 2015.

 

Στην Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει κέρδη 0,23%, ενώ άνοδο 0,21% καταγράφει και ο ASX 200 στην Αυστραλία.

 

Στον αντίποδα, απώλειες 0,04% σημειώνει ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, ενώ κατά 0,31% υποχωρεί ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.