ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη στις ευρωαγορές χάρη στα ισχυρά μάκρο

20:51 - 19 Μαϊ 2017 | Χρηματιστήρια
Κέρδη στις ευρωαγορές χάρη στα ισχυρά μάκρο
Ανοδικά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές, ακολουθώντας τη σταθεροποίηση που επήλθε και στις ασιατικές αγορές και στη Wall Street από τα selloff που προηγήθηκαν λόγω της πολιτικής κρίσης στην Ουάσινγκτον. Ώθηση στους δείκτες έδωσαν τα ισχυρά μάκρο.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Μάιο έπιασε υψηλό 10 ετών καθώς ενισχύθηκε κατά 0,3 μονάδες στο -3,3.

 

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες μέρες η αμερικανική κυβέρνηση περνά από κρίση σε κρίση, ξεκινώντας από την αιφνιδιαστική απόλυση του Τζέιμς Κόμεϊ από επικεφαλής του FBΙ και συνεχίζοντας με τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο Αμερικανός πρόεδρος μοιράστηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας απόρρητες πληροφορίες που είχαν αποκτηθεί από στενό σύμμαχο των ΗΠΑ για το Ισλαμικό Κράτος. Το κλίμα επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο από τους ισχυρισμούς ότι ο Τραμπ πίεσε τον Κόμεϊ να σταματήσει να διερευνά τον πρώην αρχηγό της εθνικής ασφαλείας και τις σχέσεις της προεκλογικής του εκστρατείας με τη Ρωσία.

 

Ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 κέρδισε 0,57% με όλους τους επιμέρους δείκτες του σε θετικό έδαφος. Στους βασικούς δείκτες, ο γερμανικός DAX κέρδισε 0,39%, ο βρετανικός FTSE ενισχύθηκε κατά 0,46% και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,66%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.