ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη στην Ασία, εξαίρεση η Κίνα

09:12 - 22 Μαϊ 2017 | Χρηματιστήρια
Κέρδη στην Ασία, εξαίρεση η Κίνα
Ανοδικά ξεκινούν την εβδομάδα οι ασιατικές αγορές, λαμβάνοντας ώθηση από την ανάκαμψη της Wall Street στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Οι επενδυτές δεν δείχνουν να προβληματίζονται ιδιαίτερα από τη νέα πυραυλική δοκιμή της Βόρεια Κορέας. Μια εβδομάδα μετά την τελευταία πυραυλική δοκιμή και παρά τις έντονες αντιδράσεις και τις απαιτήσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε βλήμα αγνώστου τύπου, από περιοχή κοντά στην Πουκτσάνγκ της επαρχίας Πιονγκάν την Κυριακή, όπως ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας.

 

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,36%, ενώ κέρδη 0,24% σημείωσε ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία. Στην Αυστραλία ο ASX 200 σημειώνει κέρδη 0,74% μετά τις ισχυρές απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας που ήταν οι χειρότερες των τελευταίων μηνών. Στο μεταξύ, κέρδη 0,5% καταγράφει ο Kospi στη Νότια Κορέα, ενώ ο χρηματιστηριακός δείκτης της Ταϊβάν ενισχύεται κατά 0,32%.

 

Αντίθετα, πτωτικά κινείται ο Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα χάνοντας σχεδόν 0,5%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύεται 0,79%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.