ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Μουδιασμένες» οι ευρωαγορές, διστακτικοί οι επενδυτές λόγω των πετρελαϊκών τιμών

11:08 - 26 Μαϊ 2017 | Χρηματιστήρια
«Μουδιασμένες» οι ευρωαγορές, διστακτικοί οι επενδυτές λόγω των πετρελαϊκών τιμών
Πιέσεις ασκεί στα χρηματιστήρια της Ευρώπης όπως όλα δείχνουν η απόφαση του ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου. Αυτή την ώρα η προσοχή στρέφεται στη συνεδρίαση των G7 την Ιταλία, όπου οι ηγέτες των επτά ισχυρότερων χωρών του κόσμου συνεδριάζουν για θέματα όπως η κλιματική αλλαγή.

Στο χρηματιστηριακό ταμπλό, ο δείκτης Stoxx 600 καταγράφει απώλειες κατά 0,2% στις 391 μονάδες, ουσιαστικά αμετάβλητος στις 7.520 μονάδες ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου, χαμηλότερα κατά 0,2% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 5.326 μονάδες και κατά 0,2% ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 12.601 μονάδες.

 

Υπενθυμίζεται πως σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν οι εκτιμήσεις για την ιδιωτική κατανάλωση α’ τριμήνου στις ΗΠΑ, καθώς και ο δείκτης οικονομικού κλίματος του πανεπιστημίου Μίσιγκαν.

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ κατά τη χθεσινή συνεδρίαση των επικεφαλής των χωρών του ΝΑΤΟ, επανέλαβε πως θα πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αυξήσουν την οικονομική τους συνεισφορά στον Οργανισμό.

 

Την ίδια ώρα, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, συνεχίζονται οι έρευνες για τις σχέσεις της κυβέρνησης Τραμπ με τη Ρωσία, με τον γαμπρό του Αμερικανού προέδρου να μπαίνει τώρα στο στόχαστρο των αρχών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.