ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακάμπτει το χρηματιστήριο του Κατάρ με στήριξη από κρατικά funds

12:49 - 06 Ιουν 2017 | Χρηματιστήρια
Ανακάμπτει το χρηματιστήριο του Κατάρ με στήριξη από κρατικά funds
Ανακάμπτει την Τρίτη η χρηματιστηριακή αγορά του Κατάρ, έπειτα από το ισχυρό sell-off που κατέγραψε τη Δευτέρα, λόγω της διπλωματικής κρίσης που ξέσπασε χτες στις χώρες του Κόλπου.

Υπενθυμίζεται ότι χτες η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, η Αίγυπτος, η Λιβύη και η Υεμένη διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ, καθώς και τις εναέριες, θαλάσσιες και χερσαίες μεταφορές, κατηγορώντας το για υποστήριξη της τρομοκρατίας.

 

Σήμερα, όμως, ο χρηματιστηριακός δείκτης Qatari σημειώνει άνοδο κατά 2,7% λίγο μετά το άνοιγμα, ενώ νωρίτερα αυξήθηκε κατά 3,2% μετά την βύθιση κατά 7,3% στη χθεσινή συνεδρίαση.

 

Όπως επισημαίνουν fund manages, είναι πιθανό ότι τα κρατικά funds του Κατάρ μπαίνουν στην αγορά και αγοράζουν μετοχές έτσι ώστε να παράσχουν στήριξη.

 

Οι μετοχές στην τράπεζα Masraf Al Rayan σημείωσαν άνοδο 7,4% και η Vodafone Qatar, η μετοχή με την μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα στον Qatari Index, σημειώνει άνοδο κα΄τα 3% μετά το χθεσινό limit-down.

 

Ήπιο είναι το κλίμα στις υπόλοιπες αγορές του Κόλπου, με τα χρηματιστήρια του Κουβέιτ και του Ομάν να ενισχύονται έως και 0,4%, ενώ πτώση έως 0,5% σημειώνουν οι αγορές της Σαουδικής Αραβίας, του Αμπου Ντάμπι, του Ντουμπάι και της Ιορδανίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.