ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδικά οι ευρωαγορές, στον απόηχο της νίκης Μακρόν

19:50 - 19 Ιουν 2017 | Χρηματιστήρια
Ανοδικά οι ευρωαγορές, στον απόηχο της νίκης Μακρόν
Ανοδικά ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους χρηματιστήρια της Ευρώπης, με το γαλλικό χρηματιστήριο να σημειώνει την καλύτερη συνεδρίασή του για σχεδόν ένα μήνα, μετά τη νίκη του κόμματος του Εμάνουελ Μακρόν στις βουλευτικές εκλογές, εξασφαλίζοντας την πλειοψηφία των εδρών του γαλλικού κοινοβουλίου.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,9% στις 391,94 μονάδες, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδό του από τις 24 Απριλίου.

Στο Λονδίνο, ο βρετανικός FTSE 100 ανέβηκε 0,8% και στις 7.523 μονάδες, με τους βρετανούς αξιωματούχους να βρίσκονται στις Βρυξέλλες προκειμένου να ξεκινήσουν οι συνομιλίες για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, περίπου ένα χρόνο μετά από το δημοψήφισμα που εξέφρασε τη βούληση του βρετανικού λαού.

Παράλληλα, ο γερμανικός DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε κέρδη 1,1% στις 12.888 μονάδες, σημειώνοντας νέο ρεκόρ, ενώ ο γαλλικός CAC ενισχύθηκε κατά 0,90% και στις 5.310 μονάδες, στη μεγαλύτερη άνοδο που εμφάνισε από τις 5 Μαΐου.

«Αναμένουμε ότι (o Macron) θα ξεκινήσει τις λιγότερο δημοφιλείς μεταρρυθμίσεις μέσα στις επόμενες 100 ημέρες για να δείξει στην Ευρώπη ότι η Γαλλία επανέρχεται», αναφέρει ο οικονομολόγος της ING Julien Manceaux σε σημείωμα.

«Αυτό εκτιμάται ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη και να συμβάλλει στην επιτάχυνση του ρυθμού αύξησης του ΑΕΠ κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, φθάνοντας στο 1,7% το 2018 μετά από ένα ακόμη αδύναμο (1,3%) το 2017», προσθέτει ο ίδιος.

Στη Βρετανία, ο υπουργός Οικονομικών Hammond, σημείωσε ότι θα ήταν μία «πολύ, πολύ κακή εξέλιξη» αν δεν επιτευχθεί συμφωνία για το Brexit, προσθέτοντας ότι η χώρα θα αποχωρήσει από την ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά μια συμφωνία για ομαλή μετάβαση θα ήταν ιδανική.

Στα κυριότερα εταιρικά νέα, η Royal Philips πραγματοποίησε άλμα 6,5% μετά την είδηση ότι το hedge fund του Dan Loeb έχει αγοράσει μετοχές στην ολλανδική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών και υγειονομικής περίθαλψης.

Η μετοχή της Ocado Group εκτινάχθηκε επίσης κατά 11%, καθώς το βρετανικό online παντοπωλείο μεταδόθηκε ότι αποτελεί στόχος εξαγοράς από την Amazon.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.