ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσπάθεια ανάκαμψης στις ευρωαγορές

11:38 - 19 Ιουλ 2017 | Χρηματιστήρια
Προσπάθεια ανάκαμψης στις ευρωαγορές
Ανακάμπτουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, έπειτα από τις χθεσινές απώλειες που προκλήθηκαν από την πολιτική αναταραχή στις ΗΠΑ, λόγω της αποτυχίας της κυβέρνησης Τραμπ να περάσει τις μεταρρυθμίσεις της για την υγεία.

Η Γερουσία χτες έβαλε φρένο στις προσπάθειες των Ρεπουμπλικάνων να ανατρέψουν το Obamacare, πλήττοντας την ήδη "τραυματισμένη" πίστη στις ικανότητες του Ντόναλντ Τραμπ να προωθήσει μεταρρυθμίσεις για επιχειρήσεις και υποδομές.

 

Σήμερα οι επενδυτές εστιάζουν στα εταιρικά αποτελέσματα και από τις δυο πλευρές του Ατλαντικού.

 

Η Apple ανακοίνωσε χθες το βράδυ τα οικονομικά της μεγέθη για το τελευταία τρίμηνο. Ο κολοσσός της πληροφορικής ανακοίνωσε μειωμένα κέρδη και πωλήσεις για το β΄ τρίμηνο, ωστόσο τα προσαρμοσμένα κέρδη κατάφεραν να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

 

Στην Ευρώπη η σουηδική Electrolux ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της αυξήθηκαν 21% το τελευταίο τρίμηνο. Αύξηση 22% στα κέρδη της ανακοίνωσε από την πλευρά της η Volvo, ενώ η ολλανδική εταιρεία ημιαγωγών ASML Holding ανακοίνωσε αύξηση κερδών και πωλήσεων για το β΄ τρίμηνο του έτους.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται σε ποσοστό 0,5% στις 384,70 μονάδες.

 

Ο γερμανικός DAX ενισχύεται 0,3% στις 12.465 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,4% στις 5.191,94 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,3% στις 7.409,21 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.