ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδικά οι ευρωαγορές- Σε «περίοδο ευφορίας» η Γερμανία

19:51 - 25 Ιουλ 2017 | Χρηματιστήρια
Ανοδικά οι ευρωαγορές- Σε «περίοδο ευφορίας» η Γερμανία
Καταγράφοντας κέρδη ολοκλήρωσαν τις διαπραγματεύσεις τους οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το επενδυτικό συναίσθημα στη Γερμανία να εμφανίζεται ενισχυμένο περισσότερο από όσο ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ οι επενδυτές αναμένουν επίσης τη διήμερη πολιτική συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 1,54 μονάδες ή 0,41% στις 380,77 μονάδες, με σχεδόν όλους τους κλάδους να έχουν θετικό πρόσημο.

Στη Φραγκφούρτη, ο γερμανικός δείκτης Dax έχασε 0,45% στις 12.264 μονάδες, μετά την απροσδόκητη ενδυνάμωση σημείωσε τον Ιούλιο η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία, όπως καταγράφεται από το δείκτη επιχειρηματικού κλίματος του ινστιτούτου Ifo.

«Το κλίμα μεταξύ των γερμανικών επιχειρήσεων χαρακτηρίζεται από ευφορία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ifo, Clemens Fuest, σχολιάζοντας την πορεία του δείκτη, ο οποίος βρέθηκε σε νέο υψηλό-ρεκόρ με 116 μονάδες από τις 115,2 μονάδες που ήταν τον Ιούνιο, ξεπερνώντας σημαντικά τις εκτιμήσεις αναλυτών που προέβλεπαν ότι θα κινηθεί στις 114,9.

Στη Γαλλία, ο CAC έκλεισε με κέρδη 0, 65% στις 5.161 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,77% στις 7.434 μονάδες.

Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια τέλος, ο ισπανικός IBEX ολοκλήρωσε με κέρδη 0,74% στις 10.523 μονάδες, όπως και ο ιταλικός FTSE MIB που ανέβηκε 0,61% στις 21.457 μονάδες.

Στις εταιρικές αποδόσεις, η ισπανική τράπεζα Banco de Sabadell, δήλωσε ότι είχε αντασφαλίσει το χαρτοφυλάκιο της σε ασφάλειες ζωής, παρουσιάζοντας καθαρά κέρδη άνω των 235 εκατομμυρίων ευρώ και τη μετοχή της να ενισχύεται κατά σχεδόν 3,9%.

Η ολλανδική Akzo Nobel ανακοίνωσε αποτελέσματα κατώτερα των προσδοκιών και ο πρόεδρός της, Antony Burgmans, θα παραιτηθεί τον Απρίλιο του επόμενου έτους. Συγκεκριμένα, η εταιρεία εμφάνισε κέρδη μειωμένα κατά 6% στο δεύτερο τρίμηνο λόγω της χαμηλής ζήτησης σε κάποιες αγορές και λόγω του υψηλότερου κόστους των πρώτων υλών, με τη μετοχή της να υποχωρεί κατά 0,45%.

Στον αντίποδα, οι μετοχές της βρετανικής TechnipFMC πραγματοποίησαν βουτιά πάνω από 7%, με την εταιρεία πετρελαϊκών υπηρεσιών να ενημερώνει ότι θα αναθεωρήσει ορισμένα από τα αποτελέσματά της.

Τέλος, η Volkswagen ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ειδική συνεδρίαση του εποπτικού της συμβουλίου την Τετάρτη για να συζητηθούν οι ισχυρισμοί που θέλουν τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες να εμπλέκονται σε καρτέλ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.