ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτωτικά η Ασία εν μέσω γεωπολιτικής ανησυχίας

09:25 - 09 Αυγ 2017 | Χρηματιστήρια
Πτωτικά η Ασία εν μέσω γεωπολιτικής ανησυχίας
Πτωτικά κινούνται οι ασιατικές αγορές την Τετάρτη, εν μέσω γεωπολιτικών ανησυχιών μετά τις απειλές της Βόρειας Κορέας ότι είναι σε θέση να εκτελέσει προληπτική επίθεση εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίσουν τις προκλήσεις.

Οι απειλές από την κορεατική χερσόνησο έρχεται λίγες ώρες μετά την προειδοποίηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι η Βόρεια Κορέα θα αντιμετωπίσει "φωτιά και οργή" εάν συνεχίσει να εκτοξεύει απειλές κατά των ΗΠΑ.

 

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε το Σάββατο την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας για τις δύο δοκιμές πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς που πραγματοποίησε πρόσφατα.

 

Η άνοδος των γεωπολιτικών ανησυχιών όπως πάντα ώθησε τους επενδυτές στα λεγόμενα ασφαλή καταφύγια, μεταξύ των οποίων και το ιαπωνικό γεν, το οποίο κερδίζει 0,5% στις συναλλαγές στην Ασία.

 

Με το γεν να ενισχύεται ο δείκτης Nikkei σημειώνει πτώση 1,4%. Την ίδια στιγμή, ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα υποχωρεί σε ποσοστό 0,7%

 

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει πτώση 0,4%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai χάνει 0,3%, ενώ ο Sensex υποχωρεί σε ποσοστό 0,4%.

 

Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 σημειώνει άνοδο 0,5%.

 

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Κίνα έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 1,4% τον Ιούλιο σε ετήσια βάση, έπειτα από άνοδο 1,5% τον Ιούνιο. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal τοποθετούσαν τον πληθωρισμό στο 1,5%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.