ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο "πόλεμος" ΗΠΑ-Β.Κορέας συνεχίζει να "ρίχνει" τη Wall Street

17:49 - 10 Αυγ 2017 | Χρηματιστήρια
Ο "πόλεμος" ΗΠΑ-Β.Κορέας συνεχίζει να "ρίχνει" τη Wall Street
Με απώλειες κινούνται την Πέμπτη οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, υπό το βάρος των γεωπολιτικών ανησυχιών από την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η Πιονγκγιάνγκ παρουσίασε το λεπτομερές σχέδιό της για την εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων πάνω από την Ιαπωνία προς το αμερικανικό έδαφος του Γκουάμ στον Ειρηνικό, κλιμακώνοντας την ένταση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο και κατηγόρησε ότι έχει "χάσει τα λογικά του".

 

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 0,38%, στις 21.964,61 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,47% στις 2.462,49 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,65% αγγίζοντας τις 6.311,16 μονάδες.

 

Μεγάλες πιέσεις ασκούνται από τις μετοχές της Goldman Sachs (-1,37%), της JP Morgan (-0,83%), της Microsoft (-0,90%) και της Apple (-0,89%), αλλά και της Macy's (-4%).

 

Στο μέτωπο των μάκρο, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε ελαφρώς την προηγούμενη εβδομάδα, αν και παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα με βάση τα ιστορικά δεδομένα. Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν κατά 3.000 στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 244.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείου Εργασίας.

 

Παράλληλα, υποχώρησαν τον Ιούλιο οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ, ένδειξη ότι οι ανοδικές πιέσεις στον πληθωρισμό παραμένουν αδύναμες. Ειδικότερα,

ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά 0,1% τον Ιούλιο από τον προηγούμενα μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας σήμερα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.