ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσπάθεια αντίδρασης στη Wall Street εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων

17:39 - 11 Αυγ 2017 | Χρηματιστήρια
Προσπάθεια αντίδρασης στη Wall Street εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων
Διστακτική προσπάθεια αντίδρασης καταγράφουν οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου την Παρασκευή, έπειτα από αρκετές πτωτικές συνεδριάσεις που κατέγραψε η Wall Street εν μέσω φόβων για την κλιμακούμενη ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας.

Ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 0,16% στις 21.878,98 μονάδες. ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,16% στις 2.441,61 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,28% στις 6.235,06 μονάδες.

 

Να σημειωθεί ότι ο "δείκτης φόβου" VIX της CBOE κατέγραψε την Πέμπτη "άλμα" 45% και έφτασε σε υψηλό 9 μηνών, αν και πλέον ακολουθεί πτωτική πορεία.

 

Η ανησυχία στις αγορές διεθνώς "χτυπάει κόκκινο" καθώς ο φραστικός "πόλεμος" μεταξύ Ουάσινγκτον και Πιονγκγιάνγκ κλιμακώνεται.

 

«Οι στρατιωτικές λύσεις βρίσκονται σε ετοιμότητα, κλειδωμένες και οπλισμένες, εάν η Βόρεια Κορέα ενεργήσει με ασύνετο τρόπο», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος. «Ελπίζω ότι ο Κιμ Γιόνγκ Ουν θα βρει κάποιον άλλον δρόμο!».

 

Λίγο νωρίτερα, το βορειοκορεατικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε δήλωση στην οποία τον κατηγόρησε για την κλιμάκωση της έντασης.

 

«Ο Τραμπ οδηγεί την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο στο χείλος ενός πυρηνικού πολέμου, βγάζοντας κραυγές όπως 'οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν έναν πόλεμο εναντίον της DPRK'» (Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας), μετέδωσε το KCNA.

 

Οι επενδυτές στρέφουν παράλληλα την προσοχή τους στα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό τα οποία δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

 

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,1% τον Ιούλιο από τον προηγούμενο μήνα, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

 

Ο δομικός δείκτης, ο οποίος δεν περιλαμβάνει ενέργεια και τρόφιμα, επίσης σημείωσε άνοδο 0,1%. Σε ετήσια βάση οι τιμές καταναλωτή σημειώνουν άνοδο 1,7%, όπως και ο δομικός δείκτης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.