ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η χειρότερη εβδομάδα του 2017 για τις ευρωαγορές

20:13 - 11 Αυγ 2017 | Χρηματιστήρια
Η χειρότερη εβδομάδα του 2017 για τις ευρωαγορές
Τη χειρότερη εβδομάδα του έτους ολοκλήρωσαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω φόβων για την κλιμακούμενη ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με "βουτιά" 1% σε χαμηλό πέντε μηνών, ενώ σε εβδομαδιαία βάση, "διολίσθησε" κατά 2,6%.

 

Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά κατά 1,08%, ο γαλλικός CAC 40 έχασε 1,06% και ο γερμανικός DAX σημείωσε πτώση 0,03%, ενώ και οι τρεις δείκτες κατέγραψαν απώλειες άνω του 2,3% σε εβδομαδιαίο επίπεδο.

 

Η ανησυχία στις αγορές διεθνώς "χτυπάει κόκκινο" καθώς ο φραστικός "πόλεμος" μεταξύ Ουάσινγκτον και Πιονγκγιάνγκ κλιμακώνεται.

 

«Οι στρατιωτικές λύσεις βρίσκονται σε ετοιμότητα, κλειδωμένες και οπλισμένες, εάν η Βόρεια Κορέα ενεργήσει με ασύνετο τρόπο», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος. «Ελπίζω ότι ο Κιμ Γιόνγκ Ουν θα βρει κάποιον άλλον δρόμο!».

 

Λίγο νωρίτερα, το βορειοκορεατικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε δήλωση στην οποία τον κατηγόρησε για την κλιμάκωση της έντασης.

 

«Ο Τραμπ οδηγεί την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο στο χείλος ενός πυρηνικού πολέμου, βγάζοντας κραυγές όπως 'οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν έναν πόλεμο εναντίον της DPRK'» (Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας), μετέδωσε το KCNA.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.