ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδικά οι ευρωαγορές- Υποχωρούν οι γεωπολιτικές ανησυχίες

10:06 - 16 Αυγ 2017 | Χρηματιστήρια
Ανοδικά οι ευρωαγορές- Υποχωρούν οι γεωπολιτικές ανησυχίες
Θετικά είναι τα πρόσημα που καταγράφονται στα ταμπλό των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς οι ανησυχίες που πυροδότησε, την προηγούμενη εβδομάδα, η κρίση μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας, φαίνεται να εξασθενούν.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,29%. Στους επιμέρους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,44%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,59% και ο γερμανικός DAx κερδίζει 0,69%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB διαμορφώνεται 0,73% υψηλότερα και ο ισπανικός IBEX 35 γνωρίζει άνοδο 0,57%.

Ο Κιμ Γιόνγκ Ουν ανέβαλλε την απόφαση για την εκτόξευση πυραύλων κοντά στην αμερικανικής επικράτειας νήσο Γκουάμ, περιμένοντας να δει τι θα κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσαν χθες τα επίσημα βορειοκορεατικά ΜΜΕ, ενώ οι ΗΠΑ δήλωναν ότι ο διάλογος μεταξύ των δύο χωρών εξαρτάται από τον Κιμ.

Στη Wall Street, το κλίμα ήταν υποτονικό, ενώ μικτές τάσεις επικράτησαν στα ασιατικά χρηματιστήρια, με το δολάριο να κερδίζει έδαφος έναντι των υπόλοιπων νομισμάτων.

Στα της Ευρώπης, η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να έχει συνοριακούς σταθμούς μεταξύ της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και της Βορείου Ιρλανδίας, σύμφωνα με έγγραφο που ήλθε στη δημοσιότητα, το οποίο και ανέφερε πως η ΕΕ έχει την ίδια άποψη, αλλά οι "αντίπαλοι" του Brexit παρατηρούν ότι οι βρετανικές προτάσεις ελλείπονται σε αξιόπιστες λεπτομέρειες.

Στο "μέτωπο" των επιχειρήσεων, η δανέζικη εταιρεία ζυθοποιίας Carlsberg ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά κέρδη του εξαμήνου (προ εκτάκτων) αυξήθηκαν 20% στις 4,13 δισ. κορόνες (652 εκατ. δολάρια), υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 3,84 δισ. κορόνες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.