ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωαγορές: Με μικτά πρόσημα ξεκινά η σημερινή συνεδρίαση

11:15 - 17 Αυγ 2017 | Χρηματιστήρια
Ευρωαγορές: Με μικτά πρόσημα ξεκινά η σημερινή συνεδρίαση
Μικτά παρουσιάζονται τα πρόσημα στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα Πέμπτη 17/8/2017. Παρά το θετικό έδαφος που δημιουργήθηκε τις τελευταίες τρεις μέρες η πλειονότητα των δεικτών κατέγραψε μια οριακή μείωση, η οποία αποδίδεται στη αβεβαιότητα που προκαλεί η αμερικανική πολιτική σκηνή παρά την αποκλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο.

Αναλυτικότερα, στο ταμπλό οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες έδειξαν μικρές απώλειες ή παρέμειναν στα ίδια επίπεδα. Ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 κατέγραψε μειώση κατά 0,24%, με όλους τους βασικούς επιμέρους δείκτες να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος. Ο κλάδος των κατασκευών και των υλικών, δέχεται σήμερα σημαντικές απώλειες. Την ίδια στιγμή, ο γερμανικός DAX σημειώνει απώλειες 0,09%, ο γαλλικός CAC κερδίζει 0,02% και ο βρετανικός FTSE 100 μειώνεται κατά 0,06%. Στην περιφέρεια, με απώλειες 0,19% κινείται ο ισπανικός IBEX 35, ενώ ο ελβετικός SMI σημείωσε απώλειες της τάξης του 0,44%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, ο γερμανικός αερομεταφορέας Air Berlin ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε συνομιλίες με τρεις αεροπορικές εταιρίες, μεταξύ των οποίων και η Lufthansa, αναζητώντας αγοραστές για τα περιουσιακά της στοιχεία. Παράλληλα η μετοχή της Kingfisher, υποχωρεί κατά 3,2%, μετά την πτώση των εσόδων που εμφάνισε το β' τρίμηνο του 2017. Η βρετανική εταιρεία λιανεμπορίου ανακοίνωσε έσοδα 3,1 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 1,9% σε σχέση με το β' τρίμηνο του 2016. Επίσης, η Vestas Wind Systems καταγράφει απώλειες της τάξης τοτ 6,1%, με την αγορά να απογοητεύεται από τα αποτελέσματα β' τρίμηνου που ανακοίνωσε. 

Τέλος στα μακρό νέα της ημέρας νέα πτώση σημείωσε η ανεργία στη Γαλλία στο β΄ τρίμηνο, και διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης αρχίζει και αυτή να συμμετέχει στην ευρύτερη ανάκαμψη της ευρωζώνης. Η πτώση από το 9,6% στο 9,5% του ποσοστού ανεργίας, θα έρθει ως ευπρόσδεκτο νέο για το νέο πρόεδρο Macron ο οποίος έχει θέσει ως προτεραιότητα της πενταετούς θητείας του, την αναδιοργάνωση της αγοράς εργασίας της χώρας.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:38 - 17 Αυγ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.