ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η «βουτιά» της Wall Street παρασύρει τις ευρωαγορές

10:35 - 06 Σεπ 2017 | Χρηματιστήρια
Η «βουτιά» της Wall Street παρασύρει τις ευρωαγορές
Πτωτικά φαίνεται πως θα κινηθούν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο ξεκίνημα των σημερινών συνεδριάσεων, καθώς δείχνουν επηρεασμένα από τη χθεσινοβραδινή «ελεύθερη πτώση» του Dow Jones, λόγων της αστάθειας από τις κλιμακούμενες γεωπολιτικές εντάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 άνοιξε 0,5% χαμηλότερα στις 372 μονάδες με τον FTSE 100 του Λονδίνου επίσης να υποχωρεί 0,5% και να διαμορφώνεται στις 7.336 μονάδες, τον γερμανικός DAX να κινείται χαμηλότερα κατά 0,4% και τον CAC του Παρισιού να καταγράφει πτώση 0,7% στις 5.052.

Οι εντάσεις στην Κορεατική Χερσόνησο δεν δίνουν ενδείξεις υποχώρησης μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας την Κυριακή. Παρά την αποδοκιμασία της διεθνούς κοινότητας, ανώτατος Βορειοκορεάτης διπλωμάτης απείλησε την Τρίτη τις ΗΠΑ ότι «έρχονται κι άλλα δώρα».

Οι εντεινόμενες ανησυχίες παγκοσμίως γύρω από το θέμα, πυροδότησαν πτώση στις αμερικανικές μετοχές την νύχτα, με τον S&P 500 να καταγράφει τη μεγαλύτερη ημερήσια υποχώρησή του εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.