ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικτή εικόνα στη Wall Street παρά το υψηλό εβδομάδας

17:28 - 15 Σεπ 2017 | Χρηματιστήρια
Μικτή εικόνα στη Wall Street παρά το υψηλό εβδομάδας
Μικτή εικόνα παρουσίασαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, παρά το γεγονός ότι σε επίπεδο εβδομάδας κλείνουν με κέρδη υποβοηθούμενοι από τις τράπεζες.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κινείται σε νέα επίπεδα ρεκόρ, κερδίζοντας περί τις 30 μονάδες και καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 0,13%. Την ίδια στιγμή ο S&P 500 διολισθαίνει κατά 0,05% και διαμορφώνεται στις 2.494,38 μονάδες ενώ ο Nasdaq παραμένει αμετάβλητος στις 6.428,24 μονάδες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Streetς σε επίπεδο εβδομάδας, κατέγραψαν αύξηση που αγγίζει τουλάχιστον το 1%.

Παράλληλα τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ενίσχυσαν τις προσδοκίες για μία αύξηση των επιτοκίων από τη Federal Reserve.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας για την Αμερική σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε αύξηση κατά 0,4% του δείκτη τιμών καταναλωτή τον Αύγουστο έναντι του Ιουλίου. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία οι  πωλήσεις λιανικής κατέγραψαν μείωση της τάξης του 0,2% τον Αύγουστο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στη Νέα Υόρκη, διολίσθησε τον Σεπτέμβριο μετά το υψηλό τριών ετών που σημείωσε τον προηγούμενο μήνα.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:30 - 15 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.