ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

10:01 - 25 Σεπ 2017 | Χρηματιστήρια
Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές
Μπερδεμένες αντιδράσεις καταγράφουν οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στις ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονται τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών αλλά και τις δηλώσεις του Ιάπωνα πρωθυπουργού που πιθανό να οδηγούν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Αναλυτικότερα, ο ιαπωνικός Nikkei καταγράφει βελτίωση της τάξης του 0.48%. Καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει μια ενδεχόμενη ανακοίνωση του Σίνζο Άμπε, ο οποίος θα δώσει εντολή στους υπουργούς της κυβέρνησής του να προετοιμάσουν ένα πακέτο χρηματοδότησης για την τόνωση της οικονομίας ύψους περίπου 2 τρισεκατομμυρίων γεν. Ταυτόχρονα, αύξηση που αγγίζει το 0.61% σημειώνει ο New Zeraland στη Νέα Ζηλανδία, ενώ ο ASX 200 στην Αυστραλία ενισχύεται οριακά. 

Αντίθετα  οι υπόλοιποι ασιατικοί δείκτες διαμορφώνονται σε αρνητικά εδάφη, με τον Shanghai Composite στην Κίνα να παρουσιάζει μείωση κατά 0.4%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ δέχεται πιέσεις κατά 1.13%. Επίσης ο Kospi στη Νότια Κορέα χάνει 0.35%, ενώ το χρηματιστήριο της Ταϊβάν παρουσιάζει απώλειες της τάξης του 1,09%.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:11 - 25 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.