ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ασιατικές αγορές: Θετικά πρόσημα στην τελευταία συνεδρίαση μιας θετικής χρονιάς

10:49 - 29 Δεκ 2017 | Χρηματιστήρια
Ασιατικές αγορές: Θετικά πρόσημα στην τελευταία συνεδρίαση μιας θετικής χρονιάς
Με συνολικά κέρδη 19% φεύγει η χρονιά για τον ιαπωνικό Nikkei, ενώ θετικός είναι ο απολογισμός της χρονιάς για τις περισσότερες ασιατικές αγορές που βρήκαν στηρίγματα στην ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας και στην άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων. Σε θετικό έδοφας οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες στην τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς.

Ο Nikkei σημείωσε σήμερα οριακές απώλειες 0,08% λόγω της αποδυνάμωσης του δολαρίου. Ήπιες απώλειες 0,38% και 0,04% σημειώνουν σήμερα και οι ASX 200 στην Αυστραλία και ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία, αντίστοιχα.

Αντίθετα, θετικά πρόσημα καταγράφουν οι κινεζικοί δείκτες, με τον Shanghai Composite να ενισχύεται κατά 0,39%, ενώ ο Hange Seg στο Χονγκ Κονγκ κερδίζει 0,23%. Στην Ταϊβάν το χρηματιστήριο ενισχύεται κατά 0,73%.

Στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, το δολάριο διέψευσε τους αναλυτές που περίμεναν κέρδη το 2017. Αντιθέτως, το δολάριο σημείωσε απώλειες 9% έναντι της βρετανικής λίρας και 12% έναντι του ευρώ.

Θετική πορεία είχε το κινεζικό γουάν που είχε την καλύτερη χρονιά από το 2008.

Στις προκλήσεις του 2018 οι αναλυτές συμπεριλαμβάνουν  την αλλαγή ηγεσίας στην Federal reserve και τις επιπτώσεις από την ιστορική φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.