ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ήπια άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με έμφαση στα εταιρικά

10:55 - 10 Ιουλ 2018 | Χρηματιστήρια
Ήπια άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με έμφαση στα εταιρικά
Αμφίρροπες δυνάμεις επηρεάζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που καταγράφουν κυρίως θετικές κινήσεις, με τα εταιρικά αποτελέσματα και την άνοδο της Wall Street να αντισταθμίζουν τις εμπορικές ανησυχίες και την πολιτική αναταραχή στη Βρετανία.

Ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 κινείται ανοδικά κατά 0,19% και ο Euro Stoxx 50 υποχωρεί κατά 0,2%.

Στα ταμπλό, ο γερμανικός Dax καταγράφει κέρδη 0,01%, ο γαλλικός CAC σημειώνει άνοδο 0,17% και ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει γύρω στο 0,2%.

Αρνητική είναι η εικόνα στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, με τον ισπανικό IBEX να υποχωρεί κατά 0,23% και τον ιταλικό FTSE MIB να χάνει 0,37%.

Τα βλέμματα παραμένουν στραμμένα στη Βρετανία, μετά την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον από το υπουργείο Εξωτερικών και του Ντέιβιντ Ντέιβις από την αρμοδιότητα του Brexit, μετά από διαφωνία με την βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι. Η Μέι απάντησε από το βήμα της Βουλής πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω και πως το σχέδιό της έχει πάρει την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου και θα παρουσιαστεί την Πέμπτη.

Στο εταιρικό μέτωπο, ο Όμιλος Ocado ανακοίνωσε την Τρίτη ότι είχε επιβάρυνση προ φόρων, το πρώτο εξάμηνο του έτους χρήσης 2018.

Παράλληλα, οι μετοχές των πετρελαϊκών και εταιρειών ενέργειας ηγούνται των κερδών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.