ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρνητικές τάσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια

09:39 - 30 Ιουλ 2018 | Χρηματιστήρια
Αρνητικές τάσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια
Με αρνητικά πρόσημα ξεκίνησαν την εβδομάδα οι ασιατικές αγορές, με οδηγό την Κίνα αλλά και το χρηματιστήριο του Τόκιο, στα "απόνερα" της πτώσης των δεικτών στις ΗΠΑ την Παρασκευή.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο το γεν οριακά ενισχύεται έναντι των υπολοίπων νομισμάτων. Πτώση κατέγραψε η μετοχή της φαρμακευτικής Eisai, μετά από την απόφαση των αμερικανικών αρχών την προηγούμενη εβδομάδα ότι χρειάζονται περισσότερες δοκιμές για ένα φάρμακο κατά του Αλτσχάιμερ.

Ο δείκτης Nikkei 225 στο Τόκιο έκλεισε με απώλειες 0,74%, ο Hang Seng υποχωρεί 0,83%, ο Shanghai σημειώνει πτώση 0,46%, και ο Singapore καταγράφει απώλειες 0,56%.

Σημειώνεται ότι στην Κίνα ο χρηματιστηριακός δείκτης οδεύει ολοταχώς για τέταρτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση. Πτώση καταγράφουν οι μετοχές της εταιρείας κατασκευής εμβολίων Changsheng για 10η συνεδρίασηξ, ενώ αυτές της ανταγωνιστικής Kangtai ενισχύονται 1,09% αφού προηγουμένως είχαν διαμορφωθεί σε χαμηλό τριών μηνών.

Τέλος, στο Χονγκ Κονγκ ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της Orient Overseas καθώς προχωρά η διαδικασία εξαγοράς της εταιρείας από την κινεζική Cosco Shipping.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:12 - 30 Ιουλ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.