ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε ανοδική τροχιά οι ευρωαγορές

10:42 - 20 Αυγ 2018 | Χρηματιστήρια
Σε ανοδική τροχιά οι ευρωαγορές
Εν αναμονή του αποτελέσματος των εμπορικών συνομιλιών μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομικών του κόσμου, αργότερα αυτή την εβδομάδα, βρίσκονται οι επενδυτές.

Το κλίμα είναι ελαφρώς βελτιωμένο, καθώς ΗΠΑ και Κίνα αναμένεται να έχουν συζητήσεις – σε χαμηλό επίπεδο – με τους συμμετέχοντες στην αγορά να είναι αισιόδοξοι για εξεύρεση κάποιας λύσης στον κλιμακούμενο εμπορικό πόλεμο.

Οι συνομιλίες θα γίνουν στην Ουάσιγκτον την Τρίτη και την Τετάρτη, λίγο πριν εφαρμοστούν οι νέες επιβαρύνσεις σε κινεζικά προϊόντα.

Η συνάντηση των αξιωματούχων του εμπορίου αναζωπυρώνει τις φήμες για δυνητική Σύνοδο μεταξύ του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Κινέζου Προέδρου Σι Τζίνπινγκ, τον Νοέμβριο.

Στην Ασία, ελαφρώς ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές, καθώς το κινεζικό γουάν ενισχύθηκε, απομακρυνόμενο από τα πρόσφατα χαμηλά επίπεδα. Ο MSCI Ασίας-Ειρηνικού, εξαιρουμένης της Ιαπωνίας, σημείωνε κέρδη 0,6%.

Η τουρκική λίρα με απώλειες 1,25% στο πρωινό trading, τελεί υπό διαπραγμάτευση στις 6,0927 λίρες ανά δολάριο.

Υπό το παραπάνω κλίμα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται 0,4%, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κερδίζει 0,2%, ο γαλλικός CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 0,3%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 0,2%.

Στον ευρωπαϊκό νότο, ο ιταλικός ΜΙΒ σημειώνει θετική κίνηση κατά 0,2%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.