ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρηματιστήρια: 8+1 πράγματα που πρέπει να παρακολουθήσετε την Παρασκευή

18:09 - 29 Δεκ 2023 | Χρηματιστήρια
Χρηματιστήρια: 8+1 πράγματα που πρέπει να παρακολουθήσετε την Παρασκευή
Το CNBC συμβουλεύει τους αναγνώστες για τα 9 πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να παρατηρηθούν την Παρασκευή (29/12) στη Wall Street. Καθώς είναι η τελευταία εμπορική μέρα του έτους, η προσοχή προς το αμερικανικό χρηματιστήριο κρίνεται...αναγκαία.

Αναλυτικά, τι θα πρέπει να προσέξετε:

1. Είναι η τελευταία εμπορική ημέρα του έτους. Μπορεί ο S&P 500 να ξεπεράσει το ιστορικό υψηλό κλεισίματος των 4796,56 μονάδων; Ο Bob Pisani του CNBC ενημερώνει τους αναγνώστες: Το κλείσιμο του έτους σε ιστορικό υψηλό είναι ένα αρκετά σπάνιο γεγονός - έχει συμβεί μόνο οκτώ φορές από το 1926 και μόνο τέσσερις φορές από το 1963, σύμφωνα με την S&P Global.

2. Έχει γίνει συμφωνία για τον διακανονισμό αγωγής που ισχυρίζεται ότι παρακολουθούσε κρυφά τη δραστηριότητα των χρηστών που νόμιζαν ότι περιηγούνταν ιδιωτικά. Οι όροι του διακανονισμού δεν γνωστοποιήθηκαν, αλλά η αγωγή είχε ζητήσει τουλάχιστον 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

3. Η Nomura υποβάθμισε τη θέση της σε hold από buy, λέγοντας ότι οι περισσότεροι καταλύτες έχουν πλέον αποτιμηθεί στις μετοχές.

4. Οι μετοχές της Uber σημείωσαν μικρή άνοδο αφού η εταιρεία ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός πιο αργού τσιπ παιχνιδιών που θα πωλείται στην Κίνα - στο πλαίσιο της στρατηγικής της εταιρείας για την κατασκευή τσιπ ώστε να συμμορφωθεί με τους νέους αμερικανικούς περιορισμούς στις εξαγωγές-.

5. Οι αεροπορικές εταιρείες ενημερώθηκαν ότι πρέπει να ελέγξουν τα σχέδια του 737 Max για να αναζητήσουν μια «πιθανή χαλαρή βίδα» στο σύστημα ελέγχου του τιμονιού. Αυτό είναι το πιο συνηθισμένο πρόβλημα ποιότητας που επηρεάζει το αεροσκάφος. Η επιθεώρηση θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες ανά αεροπλάνο.

6. Το Μέιν έγινε η δεύτερη πολιτεία που απέκλεισε τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ από τις προκριματικές εκλογές. Η απόφαση ακολουθεί το Κολοράντο, καθώς επέλεξε το ίδιο την περασμένη εβδομάδα. Το 2024 ετοιμάζεται σίγουρα να είναι μια ενδιαφέρουσα εκλογική χρονιά. Οι μετοχές τείνουν να πηγαίνουν καλά σε εκλογικά έτη, αν και όπως ανέφερε η Sarah Min του CNBC νωρίτερα αυτό το μήνα, όχι τόσο καλά όσο το έτος πριν από τις εκλογές. Κατά μέσο όρο, οι μετοχές κατά τη διάρκεια των εκλογικών ετών αυξάνονται κατά 10,4%, ενώ κατά τα έτη των εκλογών αυξάνονται κατά 6%.

7. Η Goldman Sachs επανέλαβε την έκκλησή της για "conviction buy" ενόψει των κερδών της επόμενης εβδομάδας, αναφέροντας μια θετική ρύθμιση κινδύνου-απόδοσης.

8. Οι αναλυτές της William Blair πιστεύουν ότι η "ευρεία δύναμη" συνεχίστηκε τον Δεκέμβριο και θα οδηγήσει σε αύξηση των πωλήσεων και των κερδών του 4ου τριμήνου στο συνέδριο ICR που θα πραγματοποιηθεί 8-10 Ιανουαρίου.

9. Είναι η τελευταία ημέρα του έτους για να επωφεληθείτε από ορισμένες ευκαιρίες εξοικονόμησης φόρων που βρίσκονται σε χαμηλό επίπεδο.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:16 - 29 Δεκ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.