ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BofA: Πιο αισιόδοξοι από ποτέ οι επενδυτές στη Wall Street Κύριο

08:58 - 14 Φεβ 2024 | Χρηματιστήρια
BofA: Πιο αισιόδοξοι από ποτέ οι επενδυτές στη Wall Street
Η αισιοδοξία είναι μεγάλη στη Wall Street αυτές τις μέρες. Η τελευταία παγκόσμια έρευνα της Bank of America για τους διαχειριστές κεφαλαίων έδειξε ότι οι επενδυτές δεν ήταν τόσο αισιόδοξοι για τις μετοχές εδώ και δύο χρόνια, με ιδιαίτερο ενθουσιασμό για τα μεγάλα ονόματα της τεχνολογίας, τις περίφημες Magnificent Seven.

Οι τοποθετήσεις σε μετοχές τεχνολογίας έχουν φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2020, δήλωσε η BofA, με την "long Magnificent 7" να είναι η πιο πολυπληθής συναλλαγή από την κίνηση "long US dollar" τον Οκτώβριο του 2022. 

 

Τα επίπεδα μετρητών στα χαρτοφυλάκια σημείωσαν απότομη πτώση από 4,8% σε 4,2% και για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2022, οι επενδυτές δεν προβλέπουν πλέον παγκόσμια ύφεση, σύμφωνα με την έρευνα. Αντίθετα, οι προσδοκίες για την ανάπτυξη έχουν εκτοξευθεί στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων δύο ετών και τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων αναμένουν ένα σενάριο «ήπιας προσγείωσης» φέτος.

 

Εν τω μεταξύ, το σορτάρισμα των κινεζικών μετοχών ήταν η δεύτερη πιο συχνή συναλλαγή στην έρευνα.

 

Με επικεφαλής τις Nvidia και Meta, οι μετοχές τεχνολογίας έχουν ξεκινήσει με ένα καυτό σερί το 2024, συνεχίζοντας τη δυναμική του ισχυρού 2023. Ο S&P 500 έχει τερματίσει θετικά στις 14 από τις τελευταίες 15 εβδομάδες και σημειώνει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, τους τελευταίους μήνες.

 

Ο αναλυτής της Bank of America, Michael Hartnett, δήλωσε ότι η ανοδική τοποθέτηση σε όλες τις αγορές δημιουργεί έναν αντίθετο «άνεμο».

 

Παρ’ όλα αυτά, οι μετοχές υποχώρησαν νωρίς την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονταν την έκθεση για τον πληθωρισμό. Ο ΔΤΚ του Ιανουαρίου αυξήθηκε κατά 0,3% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και επιταχύνθηκε κατά 3,1% σε ετήσια βάση.

 

Εν τω μεταξύ, ο βασικός ΔΤΚ, σημείωσε άλμα 0,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων οκτώ μηνών. Τα στοιχεία αυτά απώθησαν περαιτέρω τις προσδοκίες των αγορών για επικείμενες μειώσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής επανέλαβαν ότι αναζητούν συγκεκριμένες αποδείξεις για πτώση των τιμών.  

 

Η έκθεση για τον πληθωρισμό «κρατά τη μείωση των επιτοκίων της Fed «εκτός μενού» προς το παρόν», δήλωσε ο Bryce Doty,  αντιπρόεδρος της Sit Investment Associates. «Το πραγματικό επιτόκιο της Fed εξακολουθεί να είναι περιοριστικό, αλλά αυτό πιθανότατα δε θα είναι αρκετό για να κάνει τη Fed να μειώσει τα επιτόκια μέχρι να υπάρξει μεγαλύτερη βεβαιότητα ότι ο πληθωρισμός έχει περιοριστεί πλήρως. Επιπλέον, εμπιστευόμαστε βεβαιότητες όπως ο θάνατος, οι φόροι και το γεγονός ότι η Fed βρίσκεται πίσω από την καμπύλη και, ως εκ τούτου, δεν αναμένουμε μειώσεις επιτοκίων μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του έτους».

 

Σε κάθε περίπτωση, οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες στην έρευνα της BofA αναμένουν ότι ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να μειώνεται. Οι πιθανότητες σκληρής προσγείωσης και ύφεσης μειώθηκαν στο 11%, ενώ οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι που ελλοχεύουν περιλαμβάνουν τις αμερικανικές εκλογές, τη γεωπολιτική αβεβαιότητα και τα αρνητικά πιστωτικά γεγονότα που πιθανότατα προέρχονται από τον τομέα των εμπορικών ακινήτων. 

 

Η τελευταία περίοδος της έρευνας της Bank of America ήταν από τις 2 έως τις 8 Φεβρουαρίου 2024 και απευθύνθηκε σε 249 συμμετέχοντες στο πάνελ με 656 δισεκατομμύρια δολάρια ενεργητικού υπό διαχείριση.

Τελευταία τροποποίηση στις 02:07 - 14 Φεβ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.