ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Dow Jones και S&P 500 έσωσαν το «παιχνίδι» Κύριο

00:46 - 22 Φεβ 2024 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Dow Jones και S&P 500 έσωσαν το «παιχνίδι»
Παρά το πτωτικό κλίμα που επικράτησε στη Wall Street την Τετάρτη (21/2), οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 κατάφεραν να ανακάμψουν και να αποφύγουν μια τρίτη πτωτική συνεδρίαση.

Οι συναλλαγές ξεκίνησαν με τους τρεις βασικούς δείκτες της αμερικανικής αγοράς να κινούνται στο "κόκκινο” εν αναμονή των πρακτικών από τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) της Federal Reserve στις 30-31 Ιανουαρίου, με τους επενδυτές να περιμένουν ενδεχομένως κάποιες νεότερες ενδείξεις για το χρονοδιάγραμμα μείωσης των επιτοκίων.

Ωστόσο, τα πρακτικά που δημοσιεύθηκαν από τη συνεδρίαση της Federal Reserve τον Ιανουάριο, έδειξαν ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν βιάζονται για τη μείωση των επιτοκίων.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Τετάρτης, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,13% στις 38,612.24 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,12% στις 4,981.33 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite έκλεισε χαμηλότερα για 3η ημέρα αφού υποχώρησε κατά 0,38% στις 17,478.91 μονάδες.

Οι ανησυχίες σχετικά με την υψηλή αποτίμηση της Nvidia έχουν αυξηθεί ενόψει της ανακοίνωσης, καθώς οι μετοχές της εταιρείας κατασκευής τσιπ έχουν αυξηθεί κατά περίπου 230% το τελευταίο έτος. Η μετοχή διολίσθησε περισσότερο από 3,5% την Τετάρτη.

Πάντως, η Nvidia παραμένει η μεγάλη κερδισμένη του S&P 500 μέχρι στιγμής φέτος, σημειώνοντας άνοδο περίπου 40%, με αποτέλεσμα να κοντράρεται με μεγαθήρια όπως η Amazon σε όρους χρηματιστηριακής αξίας.

Αυξάνεται το κόστος πετρελαίου

Η βασική ανησυχία των επενδυτών επί του παρόντος είναι οι κλιμακούμενες επιθέσεις των Χούθι της Υεμένης, που υποστηρίζονται από το Ιράν, εναντίον πλοίων που διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα και τα στενά Μπαμπ αλ-Μαντάμπ, που έχουν οδηγήσει αρκετές εταιρείες να επιλέξουν τη μακρύτερη διαδρομή του περίπλου της Αφρικής, εξέλιξη που αυξάνει τόσο το κόστος όσο και τον χρόνο των ταξιδιών.

Σημειώνεται ότι από την Παρασκευή έως σήμερα τουλάχιστον τέσσερα πλοία έχουν δεχθεί επιθέσεις από μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους.

Έτσι, σήμερα, το συμβόλαιο παράδοσης Απριλίου για το αμερικανικό αργό, τύπου West Texas Intermediate, ενισχύθηκε κατά 87 σεντς ή 1,1% και έκλεισε στα 77,91 δολάρια το βαρέλι, στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Αντίστοιχα, το συμβόλαιο πετρελαίου τύπου Brent, παράδοσης Απριλίου, σημείωσε άνοδο κατά 69 σεντς ή 0,8% και ολοκλήρωσε την ημέρα στα 83,03 δολάρια το βαρέλι.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:48 - 22 Φεβ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.