ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Xερσαίες επιχειρήσεις ξεκίνησε στο Λίβανο το Ισραήλ

11:51 - 19 Ιουλ 2006 | Ειδήσεις
Εκκαθαριστικές χερσαίες επιχειρήσεις ξεκίνησε ο ισραηλινός στρατός στο Νότιο Λίβανο, με σκοπό την καταστροφή των βάσεων της Χεσμπολάχ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου ’μυνας. Σύμφωνα με αυτή, οι χερσαίες δυνάμεις κινούνται «κοντά στα σύνορα με το Λίβανο» σε μικρής κλίμακας εκκαθαριστικές επιχειρήσεις. Σημειώνεται ότι με φυλλάδια που έχει ρίξει στο Λίβανο, ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους κατοίκους τους Ν. Λιβάνου να εκκενώσουν τα σπίτια τους εντός δύο ημερών.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται και οι αεροπορικοί και χερσαίοι βομβαρδισμοί  του ισραηλινού στρατού στο Νότιο Λίβανο. Κατά τις επιδρομές στην πόλη Σρίφα, που βρέθηκε για πρώτη φορά στο στόχαστρο των ισραηλινών αεροσκαφών τα ξημερώματα της Πέμπτης, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20 άμαχοι.
Η Χεζμπολάχ απήντησε εκτοξεύοντας και πάλι δεκάδες ρουκέτες κατά της Χάιφα, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης του Ισραήλ. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Ο στρατός υποστηρίζει ότι έχει καταστρέψει περίπου το 50% των πυραύλων που διαθέτει η Χεζμπολάχ από την έναρξη των επιχειρήσεων. Ωστόσο, σε ερώτηση για το πότε θα τελειώσουν οι επιθέσεις, ο Ισραηλινός στρατηγός Αλόν Φρίντμαν είπε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς αυτό δεν θα γίνει αύριο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.