ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τον πληθωρισμό αναμένουν στη Wall, άνοδος στην Ευρώπη

16:20 - 19 Ιουλ 2006 | Ειδήσεις
Επιφυλακτικό άνπιγμα προοιωνίζουν τα futures στη Wall Street, καθώς πι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Ιουνίου, ενώ σε εταιρικό επίπεδο τα έσοδα που ανακοίνωσε η Yahoo! στο δεύτερο τρίμηνο δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της αγοράς, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά το Nasdaq.
Ειδικότερα σήμερα η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στα στοιχεία για τον πληθωρισμό, αναζητώντας ενδείξεις για τη μελλοντική πορεία των επιτοκίων.  Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν τον Ιούνιο κατά 0,2% έναντι αύξησης 0,4% το Μάιο. 

Οσον αφορά στα εταιρικά αποτελέσματα πάνω από τις προσδοκίες της αγοράς ήταν τα μεγέθη που ανακοίνωσε η JP Morgan. Συγκεκριμένα η JP Morgan υπετριπλασίασε τα κέρδη της στο δεύτερο τρίμηνο, με τα έσοδα από τις χρηματιστηριακές συναλλαγές να έχουν φθάσει σε νέο ρεκόρ και να αποτελούν την κύρια κινητήρια δύναμη. Τα καθαρά κέρδη έκαναν άλμα στα 3,54 δισ. δολ.ή 99 σεντςανάμετοχή, έναντι 994 εκατ. ευρώ ή 28 σεντς το αντίστοιχο διάστημα πέρσι, ενώ τα έσοδα της αυξήθηκαν κατά 19% στα 14,9 δισ. δολ

Στο μεταξύ ανοδικές τάσεις επικρατούν στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η ανακοίνωση μιας σειράς θετικών νέων από το μέτωπο των επιχειρήσεων τονώνει την αισιοδοξία των επενδυτών για τα περιθώρια της εταιρικής ανάπτυξης. Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,17%, στις 5.691,20 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 διαμορφώνεται στις 4.775,95 μοναδες, αυξημένος κατά 0,45% και στη Φραγκφούρτη ο DAX κινείται στις 5.415,60 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,35%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.