ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bernanke: Όχι σε υπερβολική άνοδο των επιτοκίων

19:02 - 19 Ιουλ 2006 | Ειδήσεις
Η νομισματική πολιτική δεν πρέπει να οδηγήσει το κόστος δανεισμού σε πολύ υψηλά επίπεδα, αλλά να είναι τέτοια ώστε να προστατευτεί η οικονομία από τις πληθωριστικές πιέσεις. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της FED Ben Bernanke σε ομιλία του στην Τραπεζική Επιτροπή Senate στην Ουάσιγκτον.

«Πρέπει να λάβουμε υπόψη τις πιθανές επιδράσεις στην οικονομία των προηγούμενων αυξήσεων επιτοκίων» σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι «το μέγεθος και ο χρόνος των προσαρμογών της νομισματικής πολιτικής για την καταπολέμηση του πληθωρισμού θα εξαρτηθούν από τις προβλέψεις τόσο για την πορεία των τιμών, όσο και για την ανάπτυξη».

Μετά από περίπου δύο χρόνια συνεχών αυξήσεων, η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ βλέπει τώρα τους ρυθμούς ανάπτυξης να επιβραδύνονται και τις τιμές να συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία.

Ο κ. Bernanke επεσήμανε ότι η οικονομία βρίσκεται σε μία μεταβατική περίοδο, καθώς οι καταναλωτικές δαπάνες μειώνονται.

Ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ ανήλθε σε 5,6% στο πρώτο τρίμηνο του 2006 και κατά πάσα πιθανότητα θα πέσει στο 3,25% με 3,50% στο σύνολο του 2006.

Αμέσως μετά τις δηλώσεις Bernanke, οι τιμές των ομολόγων αυξήθηκαν, το δολάριο έπεσε και οι μετοχές ενίσχυσαν τα κέρδη τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.