ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα μάκρο περιμένει η Wall, εταιρικά κέρδη στην Ευρώπη

16:09 - 29 Αυγ 2006 | Ειδήσεις
Μικρές μεταβολές παρατηρούνται προσυνεδριακά στους αμερικανικούς δείκτες, καθώς η αγορά περιμένει την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της έκθεσης για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ και την έκδοση των πρακτικών της Fed από την τελευταία συνεδρίασή της, όταν είχε αποφασίσει να διατηρήσει αμετάβλητα τα βασικά της επιτόκια μετά από 17 συνεχείς αυξήσεις.

Τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη, που εκτιμάται ότι επιδεινώθηκε, καθώς και οι λεπτομέρειες της συνεδρίασης της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ εκτιμάται ότι θα παράσχουν ενδείξεις για το ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης και τις μελλοντικές κινήσεις της Fed στο μέτωπο των επιτοκίων.

Οι ευρωπαϊκές αγορές αποκομίζουν κέρδη για τέταρτη συνεχή μέρα, τονωμένες από την ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών εταιρειών, όπως η Antofagasta, ιδιοκτήτρια ορυχείων χαλκού στη Χιλή και η CRH, η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία της Ευρώπης κατασκευής οικοδομικών υλικών.

Αυτή την ώρα στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,55%, στις 5.910,80 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 βρίσκεται στις 5.176,63 μονάδες επίσης ενισχυμένος κατά 0,55% και στη Φραγκφούρτη ο DAX αυξημένος κατά 0,16% διαμορφώνεται στις 5.864,56 μονάδες.

Αυτή την ώρα η Intel υποχωρεί στην αγορά της Φραγκφούρτης. Η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών ηλεκτρονικών υπολογιστών παγκοσμίως εισήγαγε μια έκδοση του τσιπ της Xeon πέντε μήνες πριν του προγραμματισμένου, προκειμένου να χτυπήσει την ανταγωνίστρια της Advanced Micro Devices από την οποία χάνει μερίδιο αγοράς.

Η Sotheby's υποχωρεί προσυνεδριακά, καθώς ο δεύτερος μεγαλύτερος οίκος δημοπρασιών παγκοσμίως αντιμετωπίζει κατηγορίες από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Καναδά για χειραγώγηση των τιμών στις δημοπρασίες την περίοδο 1993-2000 και καλείται να πληρώσει αποζημιώσεις ύψους 720.000 δολαρίων. Η μετοχή της εταιρείας δεν διαπραγματεύεται σήμερα στην Ευρώπη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.