ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαμηλό 15 εβδομάδων για το αργό

22:14 - 04 Σεπ 2006 | Ειδήσεις
Σε χαμηλό 15 εβδομάδων διαμορφώθηκε τη Δευτέρα η τιμή του αργού, καθώς εκτιμάται ότι η ζήτηση για βενζίνη βαίνει μειούμενη στις ΗΠΑ, ενώ αναζωπυρώνονται οι ελπίδες ότι τα Ηνωμένα Εθνη θα καταλήξουν σε συμφωνία με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, χωρίς να ανακύψουν προβλήματα στην πετρελαϊκή ροή.

Η κατανάλωση βενζίνης το καλοκαίρι, 5% υψηλότερη σε σχέση με το υπόλοιπο του έτους, παραδοσιακά μειώνεται μετά τις 4 Σεπτεμβρίου, ημέρα του εορτασμού της Ημέρας Εργασίας στις ΗΠΑ, που σηματοδοτεί και το τέλος των διακοπών της περιόδου.

Το Ιράν, η τέταρτη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα παγκοσμίως, φαίνεται διαθέσιμη να διαπραγματευτεί λύση για το θέμα εμπλουτισμού ουρανίου, σύμφωνα με δήλωση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν.

Το συμβόλαιο Οκτωβρίου του αργού στην προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης διαπραγματευόταν στις 20.22 ώρα Ελλάδος στα 68 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας πτώση 1,72%.

Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει κατά τουλάχιστον 13% από το υψηλό που είχαν καταγράψει τον περασμένο Ιούλιο.

Σημαντική πτώση σημείωσε και η τιμή της βενζίνης. Στην αγορά παραγώγων το συμβόλαιο Οκτωβρίου υποχωρούσε τη Δευτέρα κατά 2%, στα 1,70 δολάρια το γαλόνι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.