ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελαφρά ενίσχυση στην τιμή του αργού

15:08 - 12 Σεπ 2006 | Ειδήσεις
Η αποτροπή τρομοκρατικής επίθεσης στην αμερικανική πρεσβεία στη Δαμασκό και το ενδεχόμενο μείωσης της πετρελαϊκής παραγωγής από τον ΟΠΕΚ σε περίπτωση που οι ενεργειακές τιμές συνεχίσουν να υποχωρούν με τους ίδιους ρυθμούς, οδηγούν σήμερα σε ενίσχυση των τιμών του πετρελαίου στη διεθνή αγορά εμπορευμάτων.

Η τρέχουσα τιμή του αργού διαμορφώνεται στα 65,85 δολάρια το βαρέλι, αυξημένη κατά 0,37% και η τιμή του πετρελαίου τύπου Μπρεντ βρίσκεται στα 64,30 δολάρια, ενισχυμένη κατά 0,15%.

Τρομοκράτες επιτέθηκαν στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη συριανή πρωτεύουσα, ανταλλάσσοντας πυρά με τις δυνάμεις ασφαλείας, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών, χωρίς ωστόσο να απειληθεί η ασφάλεια της πρεσβείας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο ΟΠΕΚ αποφάσισε να διατηρήσει την ημερήσια παραγωγή στα τρέχοντα επίπεδα, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει το ενδεχόμενο να αποφασίσει να τη μειώσει, σε περίπτωση που οι πετρελαϊκές τιμές συνεχίσουν να κινούνται πτωτικά.

Επίσης, η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2006-2007.

 Στην έκθεση μηνός Σεπτεμβρίου, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ο σύμβουλος για θέματα ενέργειας των 26 βιομηχανικά αναπτυγμένων χωρών, διευκρίνισε ότι η παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο αναμένεται να ανέλθει φέτος σε 84,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (100.000 βαρέλια την ημέρα λιγότερα από ό,τι εκτιμάτο πριν) και σε 86,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2007 (160.000 βαρέλια την ημέρα λιγότερα).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.