ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο σφυρί η Coca Cola του Andy Warhol

12:13 - 10 Οκτ 2013 | Ειδήσεις
Στο σφυρί η Coca Cola του Andy Warhol
Στο σφυρί βγαίνει το έργο του Andy Warhol που απεικονίζει ένα υπερμεγέθες μπουκάλι Coca Cola που φιλοτέχνησε ο διάσημος καλλιτέχνης το 1962.

Στη δημοπρασία του οίκου Christies στη Νέα Υόρκη την ερχόμενη εβδομάδα, το έργο του Warhol εκτιμάται να "πιάσει" ακόμη και 60 εκατ. δολάρια. Στη δημοπρασία θα τεθούν επίσης προς πώληση ένα από τα πιο γνωστά γλυπτά του Jeff Koons που κατέχει ο ζάμπλουτος επιχειρηματίας Peter Brant και ένας πίνακας του Gerhard Richter που ανήκει στον Eric Clapton.

Ο "άρχοντας" των δημοπρασιών

Το 2012, ο Warhol αναδείχθηκε "άρχοντας" των δημοπρασιών, αφού πωλήθηκαν έργα του συνολικού ύψους 380,3 εκατ. δολαρίων. Εννέα απο αυτά κόστισαν άνω των 10 εκατ. το ένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Artnet.
Το έργο Coca-Cola προσφέρθηκε στον οίκο από την οικογένεια Mugrabi, που αγόρασε τον πίνακα το 1995 από τον δισεκατομμυριούχο Si Newhouse.
Το 2010 ένα αντίστοιχο έργο του Warhol, Coca-Cola αγοράστηκε αντί 35,4 εκατ. δολαρίων σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's (BID) από τον διαχειριστή κεφαλαίων και μεγαλο επενδυτή Steven A. Cohen.

Warhol coca-cola628

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.