ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το φάντασμα της τρομοκρατίας προβληματίζει τη Διεθνή Κοινότητα και φέρνει πιο "κοντά" Ουάσιγκτον και Μόσχα

00:05 - 31 Δεκ 2013 | Ειδήσεις
Το φάντασμα της τρομοκρατίας προβληματίζει τη Διεθνή Κοινότητα και φέρνει πιο "κοντά" Ουάσιγκτον και Μόσχα
Έντονος προβληματισμός στη διεθνή κοινότητα για τις δυο αιματηρές επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι στην πόλη Βόλγκογκραντ της νότιας Ρωσίας, μέσα σε δυο ημέρες, η μία στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης και άλλη μία σε τρόλεϊ. Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ αναζωπυρώθηκαν οι φόβοι για την ασφάλεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Μόσχα παρομοιάζει τα δυο τραγικά περιστατικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις εξτρεμιστών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τη Συρία και άλλες χώρες και ζήτησε να υπάρξει διεθνής αλληλεγγύη στο πλαίσιο των προσπαθειών της να αντιμετωπίσει τους «τρομοκράτες».

 

«Δεν θα υποχωρήσουμε και θα συνεχίσουμε την συνεπή μάχη μας εναντίον ενός δόλιου εχθρού, τον οποίο μπορούμε να κερδίσουμε μόνο μαζί», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

 

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος έχει καταστήσει τους αγώνες αυτούς (7η-23η Φεβρουαρίου) προτεραιότητα για τη χώρα του, διέταξε την αντιτρομοκρατική υπηρεσία να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας σε όλη τη ρωσική επικράτεια μετά τις επιθέσεις.

 

Η αμερικανική κυβέρνηση εξέφρασε την ανησυχία της για το ενδεχόμενο ισλαμιστές αντάρτες να προετοιμάζουν επιθέσεις με στόχο να διαταράξουν την ομαλή διεξαγωγή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι τον Φεβρουάριο και προσέφερε στενότερη συνεργασία με τη Ρωσία σε θέματα ασφαλείας.

 

Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι αμερικανικές και οι ρωσικές αρχές είχαν εκτεταμένες επαφές στην διάρκεια της προετοιμασίας των Αγώνων όσον αφορά ζητήματα ασφάλειας. Οι ΗΠΑ μοιράζονται με τη Ρωσία πληροφορίες για πιθανές απειλές εναντίον των Αγώνων.

 

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ τηλεφώνησε στον ρώσο ομόλογό του Πούτιν για να του εκφράσει την «αλληλεγγύη» του. Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ εξέφρασε από την πλευρά της την «αποστροφή» της για την ενέργεια αυτή.

obamaputin301213

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.