ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα υπόθεση δωροδοκίας σκιάζει τη Deutsche Bank

14:06 - 22 Απρ 2014 | Ειδήσεις
Την ενοχή του παραδέχθηκε ο πρώην πωλητής της Deutsche Bank, Σιγκέρου Ετσίγκο, στις κατηγορίες για δωροδοκία αξιωματούχων των συνταξιοδοτικών ταμείων στο Τόκιο, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι ακολούθησε τις οδηγίες των διευθυντών του.

Κατά την έναρξη της δίκης του στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Τόκιο σήμερα, ο Ετσίγκο αποδέχθηκε το επιχείρημα εισαγγελέων ότι δωροδόκησε εκτελεστικό συνταξιοδοτικό ταμείο για να αγοράσει επενδυτικά προϊόντα.

 

Ο 37χρονος Ετσίγκο ξόδεψε περίπου 900.000 γιεν ( 8.800 δολάρια ) για την ψυχαγωγία αξιωματούχου του συνταξιοδοτικού ταμείου Mitsui & Co. έτσι ώστε να επενδύσει σε προϊόντα της Deutsche Securities, σε 15 περιπτώσεις από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2012.

Ο κατηγορούμενος είπε ότι δεν ενήργησε μόνος του και η συμπεριφορά του ήταν θεσμική . Ο πρώην υπάλληλος της Mitsui & Co, Γιουτάκα Τσουρισάουα, καταδικάστηκε από το ίδιο δικαστήριο για δωροδοκία από τον Ετσίγκο.


Οι κατηγορίες σχετίζονται με τα γεύματα και εκδρομές για γκολφ με τον Τσουρισάουα και συνιστούν παράβαση της νομοθεσία της Ιαπωνίας επειδή τα χρήματα του συνταξιοδοτικού ταμείο περιλαμβάνουν δημόσιους πόρους, καθιστώντας τον δημόσιο υπάλληλο.

 

«Η δράση μου ως πωλητής ήταν μέρος μίας συστημικής συμπεριφοράς που βασίστηκε στις οδηγίες και τη συγκατάθεση των αφεντικών μου στην Deutsche Securities» δήλωσε ο Ετσίγκο, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 3,5 ετών

 

Αν καταδικαστεί αντιμετωπίζει τρία χρόνια φυλάκιση και μέγιστο πρόστιμο 2,5 εκατομμυρίων γιεν. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 17 Ιουνίου.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.