ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

O νέος τσάρος της γαλλικής οικονομίας: Πλούσιος και δεξιός...

07:55 - 27 Αυγ 2014 | Ειδήσεις
O νέος τσάρος της γαλλικής οικονομίας: Πλούσιος και δεξιός...
Δεξιός και νεοφιλελεύθερος, εκατομμυριούχος, προερχόμενος από τον τραπεζικό τομέα. Το μάτι και το αφτί των επιχειρηματιών στην κυβέρνηση.

Ο γεννημένος το 1977 Εμανουέλ Μακρόν είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, σηματοδοτώντας τη "δεξιά στροφή" του Ολάντ, ο οποίος με την κίνηση αυτή καθησύχασε τους συμμάχους του στο Βερολίνο.

Ο Μακρόν ήταν μέχρι πρότινος Γενικός Γραμματέας της προεδρίας, μία "επιτυχία" του Ολάντ, καθώς πολλοί προεξοφλούσαν ότι ο 37χρονος θα επέλεγε τη δεξιά, όταν αποφάσισε να αφήσει τις επιχειρήσεις -το 2011- και να ασκηθεί στο στίβο της πολιτικής.

Γιός μεγαλογιατρού, καθηγητή της νευρολογίας, και μιας συμβούλου του γαλλικού Συστήματος Υγείας, ο Μακρόν σπούδασε φιλοσοφία του δικαίου, πολιτικές και οικονομικές επιστήμες.

Το 2008 προσελήφθη στον χρηματοπιστωτικό κολοσσό Ρότσιλντ όπου διακρίθηκε κατά την εξαγορά-μαμούθ ενός τμήματος της φαρμακευτικής εταιρίας Pfizer από τη Nestle.H εξαγορά, ύψους 9 δισ. ευρώ, τον έκανε εκατομμυριούχο.

Αναφορικά με τις απόψεις του για την οικονομία, ο Μακρόν δεν κρύβει πολλά μυστικά: Είναι δεξιός, φιλελεύθερος και ομνύει στο δόγμα Μέρκελ: Λιτότητα και πειθαρχία.

Η μόνη διαφορά του είναι ότι εκτιμά πως η εφαρμογή της θα μπορούσε -σε συνεννόηση πάντα με το Βερολίνο- να είναι πιο ήπια και μακροπρόθεσμη.

Όσον αφορά στα οικογενειακά του, ο Μακρόν παντρεύτηκε την κατά 20 χρόνια μεγαλύτερή του Μπριζίτ Τρονό, πρώην φιλόλογό του στο Λύκειο, η οποία έχει τρία ενήλικα παιδιά από προηγούμενο γάμο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.