ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συναγερμός για την κλιματική αλλαγή

11:26 - 21 Σεπ 2014 | Ειδήσεις
Συναγερμός για την κλιματική αλλαγή
Πάνω από 2600 διαδηλώσεις σε 159 χώρες για να ξυπνήσουν οι πολιτικοί και να δράσουν. Στη Νέα Υόρκη η μεγαλύτερη κινητοποίηση για τη σύνοδο των ηγετών στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

Η κλιματική αλλαγή μολονότι έχει εμπεδωθεί στους λαούς ότι είναι μια εξαιρετικά επείγουσα απειλή, παραμένει σχεδόν αδιάφορο θέμα για την παγκόσμια πολιτική και ιδιαίτερα για τον δυτικό – ανεπτυγμένο κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα, και για τις επόμενες δύο ημέρες, πριν από τη συνάντηση για την κλιματική αλλαγή στη Νέα Υόρκη, οι διαδηλωτές θα βγουν στους δρόμους, από την Παπούα Νέα Γουινέα έως το κεντρικό Λονδίνο.

 

Οι ακτιβιστές λένε ότι το κόστος της κλιματικής αλλαγής - εκτιμάται ότι 650 εκατομμύρια άνθρωποι επηρεάζονται, 112.000 ζωές χάθηκαν, εκατοντάδες δισεκατομμύρια $ κατά τα τελευταία πέντε χρόνια μόνο - πρέπει να παράγει πραγματικές δεσμεύσεις από τους ηγέτες του κόσμου.

Πριν από τη σύνοδο κορυφής της Τρίτης, έχουν προγραμματιστεί διαδηλώσεις σε 159 χώρες.  Στη Νέα Υόρκη, οι διοργανωτές αναμένουν περισσότερους από 100.000 ανθρώπους. Σε μια εξαιρετικά ασυνήθιστη ενέργεια , ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Ban Ki-moon, θα είναι ανάμεσά τους όπως και οι Lionel Messi, Brian Eno, Susan Sarandon, William Shatner και Kiefer Sutherland.

 

Πλήθος ανθρώπων συγκεντρώνονται στη Μελβούρνη και άλλα μέρη της Αυστραλίας για να απαιτήσουν άμεση δράση για την κλιματική αλλαγή, ως μέρος μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας διαδηλώσεων πριν από την ειδική σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα. Η διαδήλωση στη Μελβούρνη,  μια από τις από τις 2.600 διαδηλώσεις που προγραμματίζονται σε 159 χώρες,  αναμένεται να προσελκύσει δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές. Οι διοργανωτές είπαν ότι αναμένουν σχετικές εκδηλώσεις στο Κάιρνς όπου συναντώνται οι υπουργοί Οικονομικών των G20 στη Καμπέρα, το Σίδνεϊ το Περθ και το Ντάργουιν.

Διαδηλώσεις θα γίνουν στο Λονδίνο, το Γιοχάνεσμπουργκ, το Νέο Δελχί και το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.