ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Κύπρος βγαίνει από το μνημόνιο το 2015, δηλώνει ο Ν. Αναστασιάδης

14:04 - 17 Οκτ 2014 | Ειδήσεις
Η Κύπρος βγαίνει από το μνημόνιο το 2015, δηλώνει ο Ν. Αναστασιάδης
Κάποια στιγμή μέσα στον επόμενο χρόνο θα τερματίσει η Κύπρος το πρόγραμμα διάσωσής της, το οποίο είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει μέχρι το 2016, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης.

Μιλωντας στο Bloomberg, ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε τη βούληση της Κυπριακής Δημοκρατίας να βγει από το μνημόνιο το συντομότερο δυνατό, χωρίς ωστόσο να γίνει πιο συγκεκριμένος για το χρονοδιάγραμμα. Μάλιστα, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή η προτεραιότητα είναι η ενίσχυση της αξιοπιστίας της κυβέρνησης, μέσω της εκπλήρωσης των υποχρεώσεών της.

 

Η Κύπρος επιδιώκει να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των αγορών, παρά τους κινδύνους πρόωρης εξόδους από το Μνημόνιο που διαφάνηκαν αυτή την εβδομάδα στην Ελλάδα, όπου η πίεση για έξοδο από το πρόγραμμα εξυγίανσης της χώρας, οδήγησε σε ένα ξεπούλημα των ομολόγων και των μετοχών της. Για τον λόγο αυτό, ο κ. Αναστασιάδης υποστήριξε ότι Ελλάδα και Κύπρος είναι δύο ανόμοιες περιπτώσεις, αφού όπως είπε είναι διαφορετική η κατάσταση που επικρατούσε και επικρατεί στην Ελλάδα.

 

Νέα έκδοση ομολόγου

 

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, η Κύπρος σκοπεύει να προβεί σε νέα έκδοση ομολόγου, για δεύτερη φορά μέσα στο ίδιο έτος, έπειτα από τον περασμένο Ιούνιο.

 

Διευκρίνησε, μάλιστα, ότι αυτό θα γίνει μετά τη ψήφιση της νομοθεσίας για τις εκποιήσεις, η οποία θα επιτρέψει στις τράπεζες να αντιμετωπίσουν τα κόκκινα δάνεια.

 

Ο ίδιος δήλωσε ότι η διαφωνία με τους διεθνείς δανειστές της Κύπρου για τη νομοθεσία των εκποιήσεων, μπορεί να διευθετηθεί μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, ανοίγοντας τον δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης βοήθειας προς της χώρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.