ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρέγκλινγκ: H πρόωρη έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα φέρνει αβεβαιότητα

15:16 - 20 Οκτ 2014 | Ειδήσεις
Ρέγκλινγκ: H πρόωρη έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα φέρνει αβεβαιότητα
Το σχέδιο της Ελλάδας για πρόωρη έξοδο από το πρόγραμμα στήριξης δημιουργεί αβεβαιότητα στις αγορές, τόνισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ μιλώντας, τη Δευτέρα στην Μπρατισλάβα.

«Η πιθανότητα η Ελλάδα να βγει πρόωρα από το υπάρχον πρόγραμμα προκαλεί κάποια αβεβαιότητα στις αγορές» , είπε ο Ρέγκλινγκ, ομιλία με θέμα

«Έχει έλθει το τέλος της κρίσης του ευρώ;», προσθέτοντας πως η Ελλάδα είναι σε διαφορετική θέση από την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, καθώς οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα είναι «ανολοκλήρωτες».


Ωστόσο εκτίμησε ότι οι Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και Κύπρος, έχουν γίνει οι πρωταθλητές των μεταρρυθμίσεων στην Ευρώπη και ως εκ τούτου θα είναι σε καλύτερη θέση για μελλοντική ανάπτυξη «αν συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις τους».

«Ο δανεισμός μας έρχεται με όρους που υποχρεώνουν τις δανειζόμενες χώρες να θεσπίσουν προγράμματα συμφωνηθέντων μεταρρυθμίσεων. Το όφελος αυτών των μεταρρυθμίσεων είναι σαφές, αν και συχνά πολύ οδυνηρό βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, δημιουργεί τη βάση για πιο βιώσιμη ανάπτυξη», είπε ο Ρέγκλινγκ.

Σύμφωνα με τον κ. Ρέγκλινγκ, τα προγράμματα δανεισμού του EFSF και του ESM βελτιώνουν σημαντικά τη βιωσιμότητα του χρέους στις χώρες του προγράμματος,και επανέλαβε ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, εφόσον συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις.


«Δεν υπάρχει καμία απειλή του χρέους στην Ελλάδα, τουλάχιστον κατά την επόμενη δεκαετία, παρά το πολύ υψηλό χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ. Το χρέος είναι βιώσιμο, εφόσον συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο κ. Ρέγκλινγκ.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:26 - 20 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.