ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραγικό θάνατο βρήκε ο Δ/νων Σύμβουλος της Total

16:06 - 21 Οκτ 2014 | Ειδήσεις
Τραγικό θάνατο βρήκε ο Δ/νων Σύμβουλος της Total
Τραγικό θάνατο βρήκε ο Διευθύνων Σύμβουλος του γαλλικού πετρελαϊκού ομίλου Total, Κριστόφ ντε Μαρζερί, όταν το ιδιωτικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε, με προορισμό το Παρίσι, συνετρίβη το βράδυ της Δευτέρας στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας.

Το αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε δυο λεπτά πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης όταν το αεροσκάφος τύπου Falcon jet-50 συγκρούστηκε με ένα μηχάνημα καθαρισμού του χιονιού κατά την απογείωση. Λίγες ώρες αργότερα, οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι ο οδηγός του εκχιονιστικού μηχανήματος με το οποίο συγκρούστηκε το ιδιωτικό αεροσκάφος κατά την απογείωσή του, είχε πιει αρκετά ποτηράκια παραπάνω.


Παράλληλα, η Υπηρεσία Μεταφορών της Ρωσίας είπε ότι το δυστύχημα σημειώθηκε σε συνθήκες κακής ορατότητας, καθώς την ώρα που το αεροσκάφος συνετρίβη, η ορατότητα δεν ήταν μεγαλύτερη των 350 μέτρων.


Έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργείται από τη Επιτροπή πολιτικής αεροπορίας και από την ομοσπονδιακή υπηρεσία της ρωσικής πολιτικής αεροπορίας, της οποίας ο διευθυντής, Αλεξάντρ Νεράντκο, υποσχέθηκε να παρακολουθήσει προσωπικά το θέμα.


Από την πλευρά της, η γαλλική υπηρεσία έρευνας και ανάλυσης (ΒΕΑ) για την ασφάλεια της πολιτικής αεροπορίας έστειλε τρεις ερευνητές στη Μόσχα ώστε να διαλευκανθούν οι συνθήκες του αεροπορικού δυστυχήματος.


Τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους βρέθηκαν από τους εμπειρογνώμονες που έσπευσαν στο σημείο.


Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο 63χρονος Κριστόφ ντε Μαρζερί επέστρεφε από συνάντηση με τον Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ που ήταν αφιερωμένη στις ξένες επενδύσεις στη Ρωσία.


Επωφελούμενος από τις καλές επαφές του με την ηγεσία του ρωσικού κράτους, ο ντε Μαρζερί ανήκε στους γάλλους επιχειρηματίες που τάσσονται υπέρ των επενδύσεων στη Ρωσία, σημαντική χώρα στη στρατηγική του ομίλου που φιλοδοξεί να την κάνει κύρια περιοχή του παραγωγής υδρογονανθράκων με χρονικό ορίζοντα το 2020.


Ο όμιλος Total είναι εταίρος μαζί με τον ρωσικό Novatek στο γιγάντιο πρόγραμμα φυσικού αερίου Yamal στον Μεγάλο Ρωσικό Βορρά.

Με το υποκοριστικό «Μεγάλο Μουστάκι» ο Κριστόφ ντε Μαρζερί έγινε γενικός διευθυντής του ομίλου το 2007 και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος το 2010, ύστερα από μια ολόκληρη σταδιοδρομία στις τάξεις του πετρελαϊκού κολοσσού. Υπό την αιγίδα του, ο όμιλος επιτάχυνε τον ρυθμό επενδύσεων του στην εξερεύνηση για την πλήρωση των φιλόδοξων στόχων της αύξησης της πετρελαϊκής του παραγωγής.


Ο 63χρονος Κριστόφ ντε Μαρζερί ήταν παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.


Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της Γαλλίας έστειλε συλληπτήριο τηλεγράφημα στην οικογένεια του εκλιπόντος. Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς αλλά και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εξήραν, μεταξύ άλλων, το ήθος και τις επιχειρηματικές ικανότητες του Κριστόφ ντε Μαργκερί. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν χαιρέτισε την προσήλωση στην ανάπτυξη των γαλλο-ρωσικών σχέσεων του προέδρου της Total Κριστόφ ντε Μαργκερί.

«Ο πρόεδρος Πούτιν εκτιμούσε στον υψηλότερο βαθμό τα προτερήματα του επιχειρηματία ντε Μαρζερί, τη συνεχή προσήλωσή του όχι μόνο στις γαλλο-ρωσικές σχέσεις, αλλά σε όλες τις μορφές συνεργασίας», δήλωσε στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ.


«Η Total Group επιβεβαιώνει με μεγάλη συγκίνηση και θλίψη ότι ο διευθύνων σύμβουλός της, Κριστόφ ντε Μαρζερί πέθανε χθες το βράδυ λίγο μετά τις 22:00 (ώρα Παρισιού) σε αεροπορικό δυστύχημα στο αεροδρόμιο Βνούκοβο στη Μόσχα μετά από σύγκρουση του αεροσκάφους με ένα εκχιονιστικό μηχάνημα» αναφέρεται στην ανακοίνωση του γαλλικού πετρελαϊκού ομίλου.

Η γαλλική εταιρεία αρνήθηκε να παράσχει λεπτομέρειες, ενώ το διοικητικό συμβούλιο της Total θα συνεδριάσει «το συντομότερο δυνατόν».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.