ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρόμος στην Οτάβα - Ένοπλες επιθέσεις με δύο νεκρούς

18:21 - 22 Οκτ 2014 | Ειδήσεις
Τρόμος στην Οτάβα - Ένοπλες επιθέσεις με δύο νεκρούς
Πανικό έχουν δημιουργήσει στον Καναδά, οι ένοπλες επιθέσεις που σημειώθηκαν σε τουλάχιστον τρία σημεία στην Οτάβα.

Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, ωστόσο σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, πραγματοποιηθήκαν επιθέσεις στο Μνημείο των Πεσόντων, στο Κοινοβούλιο και σε εμπορικό κέντρο στην πόλη.


Η επίθεση, ξεκίνησε από το Μνημείο των Πεσόντων, όταν στρατιώτης που στεκόταν φρουρός στο Μνημείο δέχθηκε πυρά από αγνώστους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Ο στρατιώτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ο οποίος λίγο αργότερα υπέκυψε ενώ τραυματίστηκε ακόμα ένας φρουρός, ο οποίος νοσηλεύεται.

Στη συνέχεια, ο δράστης ή οι δράστες διέφυγαν προς το κτίριο του Κοινοβουλίου απ' όπου ακούστηκαν και άλλα πυρά. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για τουλάχιστον 30 πυροβολισμούς μέσα στο Κοινοβούλιο. 

Αρχικά πληροφορίες έκαναν λόγο για έναν δράστη. Αργότερα η αστυνομία δήλωσε ότι στο περιστατικό εμπλέκονται δύο ή τρεις ένοπλοι, οι οποίοι αναζητούνται.


Όπως μεταδίδει η δημόσια τηλεόραση CBC, ο ένας από τους δράστες της ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε στην περίβολο και μέσα στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο του Καναδά, έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.


Στην πόλη έχει ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών και πληροφορίες αναφέρουν ότι πυροβολισμοί ακούστηκαν και σε εμπορικό κέντρο κοντά στο Κοινοβούλιο.

Η περίμετρος ασφαλείας διευρύνθηκε και οι αρχές ζήτησαν από τους περαστικούς να απομακρυνθούν και από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους και να μην πλησιάζουν στα παράθυρα.

Μετά τον πυροβολισμό και τον τραυματισμό του στρατιώτη, αποφασίστηκε να κλείσουν για το κοινό οι βάσεις των καναδικών ενόπλων δυνάμεων σε όλη τη χώρα. 

Όπως μετέδωσε η καναδική τηλεόραση, επικαλούμενη το γραφείο του πρωθυπουργού, ο καναδός πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ έφυγε από το Κοινοβούλιο και είναι ασφαλής.

Το περιστατικό σημειώνεται την ώρα που ο Καναδάς έχει αυξήσει το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής από το χαμηλό στο μεσαίο. Μόλις δύο ημέρες νωρίτερα, είχε σημειωθεί επίθεση καναδού τζιχαντιστή εναντίον δύο στρατιωτών.

Συγκεκριμένα ο άνδρας, ένας ριζοσπαστικοποιημένος ισλαμιστής παρέσυρε με το αυτοκίνητό του τους δύο στρατιώτες. Ο ένας από αυτούς πέθανε λίγο αργότερα.


Δεν είναι γνωστό εάν τα δύο περιστατικά συνδέονται.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:30 - 22 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.