ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε καλό δρόμο η Ελλάδα, σύμφωνα με το γερμανικό ΥΠΟΙΚ

18:31 - 24 Οκτ 2014 | Ειδήσεις
Σε καλό δρόμο η Ελλάδα, σύμφωνα με το γερμανικό ΥΠΟΙΚ
Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο στο ξεπέρασμα της χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης, αλλά υπολείπεται στον τομέα υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων εκτιμά στο μηνιαίο δελτίο του το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας.

«Το πρόγραμμα του EFSF ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους. Η ατζέντα των μεταρρυθμίσεων δεν έχει εφαρμοστεί πλήρως. Μένει ακόμα η παραπέρα εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ακόμα και μετά το 2014, η οποίες αποτελούν τη βασική πρόκληση για την Ελλάδα. Όπως ακόμα δείχνουν οι αβεβαιότητες, μόνο μία αξιόπιστη εφαρμογή της σειράς των μεταρρυθμίσεων μπορεί να εξασφαλίσει σε μόνιμη βάση την αξιοπιστία που επιστρέφει αργά», τονίζει το γερμανικό ΥΠΟΙΚ.

Παράλληλα, ωστόσο αναγνωρίζει τις ελληνικές προσπάθειες για έξοδο από την κρίση και μείωση των ελλειμμάτων τονίζοντας ότι: «η Ελλάδα εφάρμοσε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει πετύχει χώρα – μέλος της ΕΕ τα τελευταία τριάντα χρόνια. Επετεύχθη να μειωθεί το έλλειμμα γενικής κυβέρνησης από το 2009 έως το 2013 κατά 12,5 ποσοστιαίες μονάδες. Το 2014, η Ελλάδα θα ρίξει κάτω από το 3%(κριτήριο του Μάαστριχ) το έλλειμμα για πρώτη φορά μετά την είσοδο της στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση». 

Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ παραδέχεται επίσης πως η Ελλάδα έχει κάνει ουσιαστικά βήματα και στην ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας των τιμών, λόγω των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας και στην αγορά προϊόντων, που είχαν ως αποτέλεσμα την βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.