ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρέπει να αποφύγουμε την ύφεση είπε ο Ντράγκι στους ηγέτες της ΕΕ

19:23 - 24 Οκτ 2014 | Ειδήσεις
Πρέπει να αποφύγουμε την ύφεση είπε ο Ντράγκι στους ηγέτες της ΕΕ
Περισσότερη ανάπτυξη σε συνδυασμό με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, και δημοσιονομική πειθαρχία για ενίσχυσης της ζήτησης προκειμένου να αποφευχθεί «μία επιστροφή στην ύφεση» ζήτησε από τους ηγέτες της Ευρωζώνης ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΕΚΤ, ο κ. Ντράγκι επεσήμανε στους ηγέτες της ΕΕ ότι ναι μεν οι δημοσιονομικοί κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να τηρηθούν ώστε να εδραιωθεί η εμπιστοσύνη των αγορών στην Ευρωζώνη, ωστόσο οι χώρες που διαθέτουν ισχυρούς προϋπολογισμούς θα πρέπει να εξετάσουν την ενίσχυση της ζήτησης για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη.

«Το 2011-12 αποφύγαμε την κατάρρευση του ευρώ καταβάλλοντας κοινή προσπάθεια. Τώρα θα πρέπει να επικεντρωθούμε και πάλι στις κοινές δράσεις ώστε να αποφύγουμε την επιστροφή στην ύφεση», υπογράμμισε ο Ντράγκι, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για τις πιθανές παρενέργειες του χαμηλού πληθωρισμού στους μισθούς και τις τιμές, χωρίς όμως να χρησιμοποιήσει τον όρο «αποπληθωρισμός»

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ κάλεσε όλες τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να παρουσιάσουν ένα εθνικό χρονοδιάγραμμα για διαρθρωτικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις ως την επόμενη σύνοδο της ΕΕ στις 18 και 19 Δεκεμβρίου.

Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει και άλλα μη συμβατικά μέσα, αν χρειαστεί, για να επιτευχθεί ο στόχος της σταθερότητα των τιμών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.