ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βερολίνο: Δεν υπάρχει συμφωνία για περαιτέρω στήριξη της Ελλάδας

16:27 - 30 Οκτ 2014 | Ειδήσεις
Βερολίνο: Δεν υπάρχει συμφωνία για περαιτέρω στήριξη της Ελλάδας
Επεξηγήσεις για την τη συνάντηση που είχε με τον Γκίκα Χαρδούβελη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έδωσε την Πέμπτη το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας.

Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ αποσαφήνισε ότι δεν υπήρξε καμία διμερής συμφωνία για περαιτέρω στήριξη της Ελλάδας .


Σύμφωνα με το αθηναϊκό γραφείο του πρακτορείου Bloomberg, το γερμανικό υπουργείο διαψεύδει δημοσιεύματα ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης σχετικά με τις συνομιλίες και ξεκαθαρίζει πως η συζήτηση Χαρδούβελη - Σόιμπλε «δεν ήταν δεσμευτική».

Σημειώνεται πως εξερχόμενος της συνάντησης, ο κ. Χαρδούβελης εξέφρασε τη βεβαιότητα πως στην αναζήτηση των βημάτων για την επόμενη μέρα, η Γερμανία θα βοηθήσει την Ελλάδα.

«Ο κ. Σόιμπλε ιδιαίτερα, είναι ευρωπαϊστής. Θέλει ένα ισχυρό ευρώ, μια ισχυρή ευρωζώνη. Τονίστηκε στη συνάντησή μας ότι για να έχουμε μια ισχυρή Ευρωζώνη, πρέπει να έχουμε μια ισχυρή Ελλάδα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.
Πάντως και κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών επανέλαβαν λίγο αργότερα από τη συνάντηση πως δεν έγινε καμία κουβέντα για τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδος. «Θα υπάρξει νέα σχέση μετά την 1η Ιανουαρίου, δεν έχει αποφασισθεί η τελική μορφή. Θα βρούμε κοινά αποδεκτή λύση», ξεκαθάρισαν σχετικά οι ίδιες πηγές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.