ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Josef Ackermann αναλαμβάνει επικεφαλής της Τρ. Κύπρου

16:36 - 20 Νοε 2014 | Ειδήσεις
Ο Josef Ackermann αναλαμβάνει επικεφαλής της Τρ. Κύπρου
O Ελβετός τραπεζίτης και πρώην επικεφαλής της Deutsche Bank, Josef Ackermann, αναμένεται να αναλάβει τα ηνία της Τράπεζας Κύπρου.

Η επιλογή του εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Κύπρου, η οποία προηγουμένως είχε εκλέξει τους δέκα υποψήφιους για το ΔΣ που πρότεινε ο συνδυασμός του Αμερικανού μετόχου Γουίλμπουρ Ρος.


Από τα υφιστάμενα μέλη παραμένουν στο ΔΣ της Τράπεζας ο Διευθύνων Σύμβουλος Τζον Πάτρικ Χούρικαν, ο νυν αντιπρόεδρος Βλαντιμίρ Στρζαλκόφσκι, καθώς και οι Ιωάννης Ζωγραφάκης (Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Τράπεζας Κύπρου) και Μάριος Καλοχωρίτης (Διευθυντής στην Τράπεζα Κύπρου).

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι που εκλέγηκαν στο νέο ΔΣ και για τους οποίους έχει προταθεί ψήφισμα από μετόχους της εταιρείας για διορισμό τους ως μέλη στο ΔΣ είναι οι Josef Ackermann  (πρώην διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank), Άρνε Μπέργκρεν (έχει προταθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης), Μακσίμ Γκόλντμαν (διευθυντής στη Renova), Γουίλμπουρ Ρος, Χριστόδουλος Πατσαλίδης (Οικονομικό Διευθυντή της Τράπεζας Κύπρου) και Μιχάλης Σπανός (πρώην διευθυντής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου).


Όπως τονίζει το πρακτορείο Blooberg, ο Josef Ackermann χρησιμοποίησε την επιρροή του ως επικεφαλής της Deutsche Bank AG για να βοηθήσει τη διάσωση του ευρώ, διαπραγματευόμενος τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους στην ιστορία.


Παράλληλα ως πρόεδρος τους εδρεύοντος στην Ουάσιγκτον Institute of International Finance, που αντιπροσωπεύει πάνω από 450 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, είχε κεντρικό ρόλο το 2012 στο να πείσει τους επενδυτές να αναλάβουν ζημίες από την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους της Ελλάδα».

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στις καλές σχέσεις του Άκερμαν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Ρώσο ολιγάρχη Βίκτορ Βέλξσμπεργ , αλλά και το νέο μεγαλομέτοχο της Τράπεζας Κύπρου, Αμερικανό επενδυτή Γουίλμπουρ Ρος.


Ο Γουίλμπουρ Ρος δήλωσε στο Bloomberg πως η Κύπρος, από την ίδια τη φύση της όπως ακριβώς ισχύει και για την Ιρλανδία, είναι και θα συνεχίσει να είναι μια πολύ διεθνοποιημένη οικονομία. «Για αυτό ήταν σημαντικό να έχουμε κάποιον σαν τον Josef Ackermann», επεσήμανε.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, Τζον Χούρικαν, χαρακτήρισε την τοποθέτηση του Άκερμαν ως μια «πραγματική δέσμευση για χρηστή διακυβέρνηση». Ο Χούρικαν αποκάλυψε πως οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου, η διαπραγμάτευση των οποίων έχει ανασταλεί από το Μάρτιο του 2013, θα ξεκινήσουν να διαπραγματευονται εκ νέου σε ΧΑΑ και ΧΑΚ μέχρι το τέλος του 2014.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:15 - 20 Νοε 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.