ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραιτήθηκε ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ

18:12 - 24 Νοε 2014 | Ειδήσεις
Παραιτήθηκε ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
Δεκτή έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, την παραίτηση του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Τσακ Χέιγκελ, που υποβλήθηκε μετά τη σφοδρή κριτική που ασκήθηκε στην κυβέρνηση για τον χειρισμό κρίσεων όπως ο ιός Έμπολα και η απειλή των τζιχαντιστών.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Αμύνης ισχυρίστηκαν στο δίκτυο NBC, τονίζουν ότι ο Λευκός Οίκος έχασε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και θεωρεί ότι πλέον δεν είναι ικανός να κάνει τη δουλειά.


Οι New York Times από την πλευρά τους, ερμηνεύουν την αποχώρησή του ως απάντηση στην κριτική για τον χειρισμό κρίσεων από την κυβέρνηση Ομπάμα.


«Η απομάκρυνσή του μοιάζει σαν προσπάθεια από τον Λευκό Οίκο να δείξει ότι είναι ευαίσθητη στην κριτική σχετικά με την καθυστέρηση της κυβέρνησης να απαντήσει σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας, εκ των οποίων η κρίση με τον ιό  Έμπολα και η απειλή από το Ισλαμικό Κράτος», επισημαίνει το δημοσίευμα.


Ο Χέιγκελ ήταν ο μόνος Ρεπουμπλικανός στην ομάδα της Εθνικής Ασφαλείας επί προεδρίας Ομπάμα και ο πρώτος βετεράνος του αμερικανικού στρατού στο υπουργείο Αμύνης, που διετέλεσε υπουργός από τον Φεβρουάριο του 2013.

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε τον Τσακ Χέιγκελ, ως «υποδειγματικό υπουργό Άμυνας», καθώς και άνθρωπο με ακεραιότητα και υψηλή παιδεία.

 
«Είχε σταθερό χέρι σε ό,τι αφορά τόσο τη στρατηγική, όσο και τις δαπάνες. Πάντα μου έλεγε την ειλικρινή του άποψη και ήταν ο πρώτος βετεράνος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ο οποίος ανέλαβε τη θέση του επικεφαλής του Πενταγώνου. Έβλεπε τον εαυτό του στους στρατιώτες μας κι εκείνοι έβλεπαν τον εαυτό τους στον ίδιο», κατέληξε ο κ. Ομπάμα.

 

Ο κ. Χέιγκελ θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να οριστεί  ο αντικαταστάτης του, ο οποίος θα πρέπει να εγκριθεί πρώτα από τη Γερουσία.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:58 - 24 Νοε 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.