ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καρέ- καρέ η δολοφονία του 12χρονου που κρατούσε ψεύτικο πιστόλι (video)

11:05 - 27 Νοε 2014 | Ειδήσεις
Καρέ- καρέ η δολοφονία του 12χρονου που κρατούσε ψεύτικο πιστόλι (video)
Στο φως της δημοσιότητας ήρθε ένα σοκαριστικό βίντεο με τη στιγμή της δολοφονίας του 12χρονου Tamir Rice από αστυνομικό, στο Κλίβελαντ.

Την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα στις ΗΠΑ, έρχεται να ταράξει το περιστατικό της δολοφονίας ενός 12χρονου αγοριού από αστυνομικό, που νόμιζε ότι το παιδί κρατά αληθινό όπλο.

Η αστυνομία του Κλίβελαντ, μετά από απαίτηση της οικογένειας του παιδιού, έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη ένα βίντεο-ντοκουμένο που καταγράφει τα σοκαριστικά δευτερόλεπτα της δολοφονίας του 12χρονου Ταμίρ Ράις. 

Στο βίντεο, που δεν περιέχει ήχο, φαίνεται το περιπολικό που φτάνει με ταχύτητα στο σημείο όπου κινείται το 12χρονο παιδί. Σε κλάσματα δευτερολέπτου, ο νέος αστυνομικός κατεβαίνει από το όχημα και πυροβολεί το αγόρι που σωριάζεται στο έδαφος. Λίγο μετά φαίνεται ο αστυνομικός που πυροβόλησε να στέκεται πίσω από το όχημα και να κρατά το κεφάλι του, σε μια έκφραση πιθανώς απελπισίας.

Να σημειωθεί πως η αστυνομία κλήθηκε στο σημείο από περίοικο που ανέφερε ότι «ένας τύπος κρατά όπλο και σημαδεύει ανθρώπους», το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου. Ωστόσο, ο ίδιος είπε επίσης ότι το όπλο «πιθανότατα είναι ψεύτικο», αλλά αυτό το στοιχείο δεν δόθηκε στους αστυνομικούς που πήραν εντολή να σπεύσουν στο σημείο.

Η αστυνομία είχε ισχυριστεί ότι ο αστυνομικός είχε φωνάξει στο αγόρι να σηκώσει τα χέρια ψηλά πριν το πυροβολήσει, κάτι που πάντως δεν φαίνεται στο βίντεο.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:29 - 27 Νοε 2014

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.