ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε νέο ιστορικό υψηλό ο αριθμός των ανέργων στην Γαλλία

00:45 - 28 Νοε 2014 | Ειδήσεις
Σε νέο ιστορικό υψηλό ο αριθμός των ανέργων στην Γαλλία
Σε επίπεδο ρεκόρ εκτινάχτηκε ο αριθμός των ανέργων στην Γαλλία τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη, επιβεβαίωνοντας την ανάγκη ανάκαμψης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης.

Ειδικότερα, ο αριθμός των ατόμων που αιτήθηκαν επιδόματος ανεργίας ενισχύθηκε στους 3.460.900 τον Οκτώβριο, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 0,8% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο και 5,5% σε σχέση με τον περυσινό Οκτώβριο, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας της Γαλλίας.


Η αύξηση του Οκτωβρίου είναι η μεγαλύτερη από τον Φεβρουάριο, όταν ο αριθμός των ανέργων είχε αυξηθεί κατά 31.500.


Η γαλλική κυβέρνηση ανέμενε μια σταδιακή άνοδο στην επιχειρηματική δραστηριότητα στο δεύτερο μισό, αλλά μείωσε τις προβλέψεις για οικονομική ανάπτυξη στο 0,4% από 1% προηγουμένως.


Σημειώνεται ότι από το 2012 που ο Hollande ανέλαβε την εξουσία, ο αριθμός των απασχολούμενων στην Γαλλία έχει υποχωρήσει κατά μισό εκατομμύρια άτομα τουλάχιστον. Η εξέλιξη αυτή έρχεται παρά τις προσπάθειες της σοσιαλιστικής κυβέρνησης της Γαλλίας να τονώσει την απασχόληση μέσω επιδοτούμενων από το κράτος θέσεων εργασίας για τους νέους.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:55 - 27 Νοε 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.