ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην εντατική ο μάγος της μπάλας Πελέ

22:00 - 27 Νοε 2014 | Ειδήσεις
Στην εντατική ο μάγος της μπάλας Πελέ
Ανησυχία σε όλο τον κόσμο προκαλεί η είδηση ο παλαίμαχος και από τους κορυφαίους όλων των εποχών Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, Πελέ εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας, μετά την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του.

Ο αποκαλούμενος και μάγος της μπάλας είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο την Δευτέρα, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, προκειμένου, σύμφωνα με πληροφορίες, να αντιμετωπιστεί ουρολοίμωξη.


Πριν από 10 ημέρες είχε υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης πέτρας από τα νεφρά. Τότε είχε πάρει εξιτήριο τρεις ημέρες αργότερα, με τους γιατρούς να δηλώνουν ικανοποιημένοι τόσο για την χειρουργική επέμβαση όσο και για την μετεγχειρητική του πορεία.


Καθησυχαστικός εμφανίστηκε, ωστόσο, ο εκπρόσωπός του ο οποίος μιλώντας στο Reuters δήλωσε ότι ο πελάτης του είναι «απολύτως καλά» και η μετακίνησή του έγινε κυρίως για να προστατευθεί η ιδιωτικότητά του. Όπως εξήγησε ο Ζοζέ Φόρνος Ροντρίγκεζ ο Πελέ έχει μεταφερθεί σε μια πτέρυγα του νοσοκομείου όπου δεν θα τον επισκέπτονται τόσο πολλοί άνθρωποι.


Ο Πελέ αποσύρθηκε από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο το 1977 έχοντας παίξει με τα χρώματα της Σάντος και των Νιου Γιορκ Κόσμος, κατακτώντας τρία παγκόσμια κύπελλα και έχοντας πετύχει 77 γκολ σε μόλις 92 παιχνίδια με τη φανέλα της Σελεσάο.


Η FIFA του έχει απονείμει τον τίτλο του «Ποδοσφαιριστή του Αιώνα», η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή τον έχει χαρακτηρίσει «Αθλητή του Αιώνα» και η κυβέρνηση της Βραζιλίας τον έχει ονοματίσει ως «εθνικό θησαυρό».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.